• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[2-drożne] a'la Amati

• Autor wątku Autor wątku zybel
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Witam
Na razie są w trakcie realizacji ale jak skończe to podzielę się zdjęciami i wynikami odsłuchów
głośniki to tonsil gdn 20/60/3 na lini transmisyjnej gdm18/80/1 i visaton 25gffl

hohoho ale to bedzie piękne nie no az sie koncowego efektu doczekac nie moge :D
a jesli moge cos zasugerowac to fornir lakierowany lakierem fortepianowym takim zeby sie byłyszczał maxymalnie :) normalnie hajend bedzie :]

gdzies ty sie chlopie uchowal przed nami tyle czasu ???

no no no slowa uznania naprawde
podejzewam ze efekt wizualny napewno bedzie powalajacy !
Gratulacje i powodzenia w dalszej pracy

Ulalala
Stolarka pierwsza klasa, wielkie uklony, zdolne rece masz, chlopie

Podoba mi sie. Ja bym jeszcze zaokraglil rogi na przedniej scianie :) Ale jak kto woli :] Tak jak wszyscy jestem ciekaw koncowego wyniku.

Robiles szkielet do tego ?

super !! - buda juz prezentuje sie pieknie ze wzgledu na ksztalty

i jeszcze tonsile :) - mam do tej firmy stosunek emocjonalny :)

Boki to 6 płyt hdf 3 mm gięte na prasie. Teraz są oklejone fornirem klonowym. tył i przód wykonane ręcznie tylko otwory i podfrezowanie na cnc będą lakierowane na czarny połysk (fortepianowy) boki ciemny bordo wpadający w brąz też w połysku.
A przód po przyklejeniu będzie miał zaoblone krawędzie

Nie no normalnie szok....zaje..... ale to bedzie super wygladało jak ci to wszystko wyjdzie czy ty przypadkiem nie jestes z zawodu stolarzem???bo na "amatora" zrobic taka obudowe MOJE uznanei naprawde :)))
pozdrawiam

Stolarka super !!:D
Gratulacje!!
Tylko zdradź może wiecej szczegółów dot. samego projektu/zwrotnicy itp.
No i pomiary najlepiej, jak się bawiłeś z wygłuszeniem itd.

Re: a'la Amati

zybel napisał:
Witam
Na razie są w trakcie realizacji ale jak skończe to podzielę się zdjęciami i wynikami odsłuchów
głośniki to tonsil gdn 20/60/3 na lini transmisyjnej gdm18/80/1 i visaton 25gffl

Ja bym inaczej zrobil w tym stanie wystawil to na allegro i opchna za super kase :D ..sam bym to licytowal :) ...bardzo mi sie podoba !
sprzedal i kupil normalne przetworniki nawiazujace klasa do samej obudowy
patrzac na maszyny w tle to pewnie nie problem wykonac kolejne takie :D

co tu dużo mówić ... boskie są poprostu !! :) już sie nie moge doczekać jak to ukończysz bo stolarka na masakrycznie wysokim poziomie ;]

Ja bym jedynie zmienil sredniaka. Mi sie nie podoba dzwiek z GDM 18/80. Moze lepiej uzyc GDNa 18/50/1, ma delikatniejsza srednice (nie drze sie tak jak ten GDM), ladniej wyglada, a na dodatek ma ten sam kosz, wiec nie trzeb nic zmieniac w konstruckji.
117363_2.jpg

Ciekaw jeszcze jestem jak zagra ten 20/60/3 w linii transmisyjnej.

ehh to bedzie tak jak pisalem lakierowane na połysk :) miodzio poprostu brak mi słów to bedzie coś! :)
a moze tak jakies fotki wstawisz z aktualnych prac bo pisales ze teraz są oklejane fornirem :)

pozdrawiam i szacuneczek :]

Powrót