• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[2-drożne] a'la Amati

• Autor wątku Autor wątku zybel
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
o kur... de... piekne sa te kolumny...

harman, a te linki.... heh... tez chce móc zrobic coś takiego ;]

dokładnie tak Amati, ale ze wzgledu na głośniki i załozenia konstrukcyjne (bas na Llini transmisyjnej) zdecydowałem się wykonać w ten sposób przednią ściankę (prawie jak w cremonie) poza tym znacznie ułatwiłem sobie pracę.
Z.

Sonus faber jak sie patrzy ... Głośniki ok, jak dasz wzmacniacz który nie żałuje prądu to Cię przesunie na fotelu ...

tak sie zachasalem budowa zybel'a ze zaraz bede zaraz siedzial nad projektem :)
jak tylko go zrobie to odrazu wyslylem do niego ..tez chce cos takiego :) ..ale nie mam gietarki :D

Kolumny świetne, po prostu boskie. Jedno pytanie do twórcy. Jak zrobiłeś ściany boczne (wygiołeś, kleiłeś z kilku cienkich płyt)?

zybel, mam prosbe czy moglbys podac mi dokladne wymiary kolumn ? Bylbym bardzo wdzieczny,powoli przymierzam sie do wyprodukowania sobie czegos podobnego wlasnymi silami.

pozdrv.sebek

abdul50 napisał:
zybel, mam prosbe czy moglbys podac mi dokladne wymiary kolumn ? Bylbym bardzo wdzieczny,powoli przymierzam sie do wyprodukowania sobie czegos podobnego wlasnymi silami.

też się pod tym podpisuje i wysłałem do ciebie prośbę na priva

z góry dziekuje-Ariel

Faktycznie bardzo fajne, ale co tu duzo mowic-mialbym do dyspozycji odpowiednie narzedzia to tez bym takie zrobil/oczywiscie nie ujmuje tu nic wykonawcy ww. konstrukcji. Pzdr.

Panowie Praca zarobkowa pochłonęła mnie na tyle, że nie miałem czsu zając się kolumnami pozatym graja tak dobrze,że aż nie chce mi się ich zabierać z domu na warsztat. Ale pomału nadchodzi ich czas.
pozdrowienia z Puław Zybel

wow normalnie siedzialem w szoku chyba z 5 minut. Kolumbrynki cudo...... ja rownierz jak koledzy nie moge sie doczekac efektu koncowego. Oby tak dalej......

tak kolumny sa boskie...
nic tylko pozazdroscic, czekam z utesknieniem na efekt koncowy!!
pozdrawiam

Powrót