• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Allegro speszyl ałard

primo - to jest rezonator
secundo - opisy sinuslive'a sa tlumaczone na polski przy uzyciu translatora!
zobacz oficjalna strone to zrozumiesz

one mi sie bardzo podobaly
pewnego razu myslalem nawet zeby poprosic kuzynke (krawcowa) o uszycie takich na handel za mniejsza kase :D

Dawno temu gdzieś w temacie o audiofilskim voodoo wklejałem foty kolumn Sonus Faber z tymi myszami na nich. Niby śmiechem, że audiofilskie maskotki, ale coś tak czułem nosem, że to na serio ... :D

Za to wyglądają bardzo fajnie, za 20 zł bym wziął ;)

mam troche skaju... jutro bede sie widzial z kuzynka - krawcowa z wyksztalcenia. pytac jej czy by potrafila takie zrobic? nie ukrywam ze sam bym chetnie takie maskotki widzial u siebie ;)

dsc0204yj.jpg

tu są stopery do drzwi w kształcie krowy i hipcia ,które mogłyby pewnie pełnić tą samą funkcję co myszki na kolumnie.

Paweł S. poganiaj krawcową do pracy. Będzie kasa na prezenty.;)

Ostatnia edycja:
Można spróbować zrobić coś takiego z papieru (proste, niezaokrąglone kształty), jeśli wyjdzie to wg tego odrysować elementy na materiale, pociąć i poszyć. Większej trudności w tym nie widzę :). Jakbym znalazł trochę więcej czasu i chęci, mógłbym spróbować coś takiego wykonać. Mama ma maszynę do szycia, a ja mam czarny skaj :).

co prawda nie jest to rarytas a alledrogo ale stary dobry żarcik z audiostereo

" Napisano 05.11.2007 - 23:32
głośniki możesz spalić zarówno za mocnym jak i za słabym wzmacniaczem
w przypadku mocniejszego wzmacniacza zniekształcenia będziesz wcześniej słyszał w kolumnach, czyli poznasz granicę faktycznych możliwości kolumn i będziesz miał znak żeby więcej nie podgłaszać
w przypadku słabszego wzmacniacza niektóre zniekształcenia mogą być niesłyszalne (np pewne wysokie częstotliwości) a faktycznie wzmacniacz będzie przesterowany co grozi uszkodzeniem zarówno głośników jak i wzmacniacza....
dlatego najczęściej zalecany jest wzmacniacz o mocy większej niż moc znamionowa kolumn... "

Powrót