• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Allegro speszyl ałard

Zombal, Jaki bass reflex :> przecież autor pisze ze to SubBass :D im wiekrzy tym bardziej SUB jest ten SUBBASS :D Zresztą co za róznica jaka średnica przecież "Tuba ma jeszcze nowe niepoprzycinane subbasy, wiec mozna wg wlasnego uznania ustawic sobie glebokosc basu" Więc w czym problem :D? :D :D :D nie wyrabiam :)

JPAWLO 0700

JPAWLO 0700

zagadałem na GG z wielkim głośnikowym znawcą z allegro - JPAWLO :D:D:D

Dj SMS (18:34)
jakie masz głośniki na wyprzedaży
Dj SMS (18:35)
888
Kuba (JPawlo) (18:35)
różne
mam 999
wow
nowszą wersję
a voice kraft?
też
a tesla?
Kuba (JPawlo) (18:36)
nie
Dj SMS (18:36)
tonsil?
Kuba (JPawlo) (18:36)
tez nie
a co lepsze tonsil czy VK?
bo chciałbym kupić...
cos ale nie wiem co
Kuba (JPawlo) (18:37)
tonsil tylko że tonsil 2 razy droższe
Dj SMS (18:37)
tzn mój kumpel
Kuba (JPawlo) (18:37)
ale nie ma dużej różnicy w jakości
ja słyszałem ze VK 888 999 alphard itd...
to najwieksze dziadowswta :P:P:P
Dj SMS (18:38)
a są parametry
do VK 888
Kuba (JPawlo) (18:38)
999 nie są rewelacyjne ani 888
aaaa
ale voicekraft całkiem niezłe
a sa wszystkie parametry do VK?
w jakiej obudowie gra on optymalnie
skuteczność, pasmo, moc,
Dj SMS (18:39)
vk80wo
Kuba (JPawlo) (18:39)
jakieś 20 litrow
wow ale paramsy :D
a Vas
FS
QTS
QMS
QES
Kuba (JPawlo) (18:39)
tego nie mam
uuuu... licho Panie... niech ci to Bóg wynagrodzi ziomu :]

możecie do niego nawalać ile wlezie o VoiceKraftach, 999... on to taka voicekraftowa linia 0700 :D jego GG = 947259

A ja dzis wlasnie kupilem wzmacniacz na tda7294 trafo 250W 2*4700 obudowa ladna gałka chrom wentylator radiator pozlacane terminale za uwaga 50zł

DjSMS - bawienie się w takie podchody jest niesmaczne. Gostek sobie żyje ze sprzedazy tych syfów ale to nie znaczy że można się wysmiewać z jego wiedzy (niewiedzy).
Jeden sprzedaje maluch inny skody a jeszcze inny mercedesy i nie jest powiedziane ze każdy wie ile ważą alufelgi w tych autach.
Parametry zawsze można samemu zmierzyć.

Dj sms: "Cieszę się, że w niniejszym momencie nie ma żadnych moich tematów na forum :)" A szkoda bo zacytował bym ci co ty mówiłeso tych głośnikach ale niestety pokasowałeś swoje posty. Jeszcze 4 miesiace temu jak zakładałeś konto identyczna gatka była z tobą o tych Voice kraftach a teraz jestes wielki fifa rafa. Może niekiedy spojrzyj troche krytycznie na siebie, bo całkiem niedano było podobnie z toba i nie próboj na siłe udowadniac swojej wiedzy...

Taka lekka uwaga.

tylko zobaczcie sobie, że ten facet nie zaczyna tak jak ja wtedy, ok. 4 miesiące temu... on od kilkunastu miesięcy wciąż uważa że Voice Kraft a Tonsil to prawie ta sama jakość dzwieku...

a ja tak w niniejszym momencie nie uważam, choć przyznam się że uważałem, bo miałem b. małą wiedzę, a teraz i tak nie mam o wiele większej...

zmieniłem się trochę, ja już nie uważam że VK to najlepszy głośnik... uważam że sie do podtarcia dupy (za przeproszeniem) nawet nie nadaje :/

jak Wam się wciąż nie podobam, to kliknijcie na opcję IGNORUJ w moim przypadku... ja dalej się uczę lecz nigdy nie będę doskonały. NIGDY!

JPAWLO siedzi w audio już chyba z 2 lata i nadal sądzi że tonsil jest tylko minimalnie lepszy od np. 999...

:(:(:( ja tak po 4 miesiącach nie sądze...

Dj SMS, Karzdy ma trudne początki ja kiedys uwazałem ze moje pierwsze kolumienki na BENEJSI i HENSENIE fajnie grają :) Jednak dzięki temu forum sie dowiedziałem wielu rzeczy które zmieniły moje smieszne poglądy :). Dziękuje autorowi strony za to że dzięki niemu nie czuje sie w dziedzinie audio kompletnie głupi.

Dj SMS, czy JPAWLO który siedzi w audio już chyba z 2 lata miał by mówić do swoich klijentów nawet potencjalnych, że jego towar jest cienki ale tani? Też pamiętam twoje 1-wsze posty których nie ma już (bo skasowałeś) :/

Ja podobnie jak większość na tym forum nauczyłem się bardzo wiele i wciąż się ucze ale chyba nigdy nie wyśmiewałem się z czyjejś niewiedzy ( no raz jak sprzedawca w sklepie z głośnikami nie wiedział co to jest rurka bass reflexu , no i jeszcze raz ja many wciskał mojemy kuzynowi, że satelitki Fenix Sat Tonsila mogą napełnić bassem pokój 20m2-w sumie zależy jakim)

Tak samo jak Daniel, dziękuje autorowi strony

a wogle mam kolumienki na alphardah :P

człowiek sie uczy do końca życia... ja też :P

zmieniłem już swoje poglądy w świecie audio, również dzięki TEJ stronie!

Smutne jest tylko to że te hannseny kosztują tylko symbolicznie mniej lub porównywalnie w stosunku do TVM...
Kupić podróbe w cenie oryginału - to jest coś....

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52863314

moc znamionowa 80W
moc ciągła 140W

A myślałem ze to to samo :)

"Sercem układu jest głośnik niskotonowy o czynnej średnicy membrany 170mm. To właśnie ten głośnik w połączeniu z tunelem bass refleź daje nam bas schodzący do 32 Hz !!! "

Widać ze bass to jest "układ krwionośny" muzyki , a głosnik niskotonowy sercem całej kolumny :)

Tato Muminka, Śmiej sie ja to miałem.To tak śmierdzi że łzy z oczu lecą.Jakbyś wszedł do obory a zapach unosi sie pare ghodzin po lekkim naciśnięciu spustu !!.OCHYDA !

ALTON napisał:
Tato Muminka, Śmiej sie ja to miałem.To tak śmierdzi że łzy z oczu lecą.Jakbyś wszedł do obory a zapach unosi sie pare ghodzin po lekkim naciśnięciu spustu !!.OCHYDA !

W sam raz zamiast gazu pieprzowego na przestepce :-)
Policja przyjezdza- prosze powiedziec cos o podejrzanym. I mowisz - smierdzi gównem :P

Powrót