• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Allegro speszyl ałard

tak czytam komentarze negatywne od DSPEAKER i jeden koment mnie zwalil z nog

_Sylwek_ (119) (Kupujący) Negatywny nie 09 lis 2003 13:07:36 CET 17153085
ZWYKŁY NACIĄGACZ!!!!! RESORY GORNE KTÓRE PRZYSŁAŁ NIE SPRAWDZIŁY SIE!! GŁOŚNIKI GRAJĄ KIEPSKO. UWAGA!! INSTRUKCJA DO NICH JEST NIEZROZUMIALA I CO NAJWAZNIEJSZE TRZEBA MIEC JESZCZE RESORY DOLNE , PONIEWAZ SPRZEDAJACY W INSTRUKCJI OPISUJE MONTARZ Z DOLNYMI RESORAMI A SPRZEDAJE TYLKO GORNE. PRZESYŁKA PRZYSZŁA TRZY DNI PÓŹNIEJ NIŻ MIAŁA!!! PONAD TO ZAMOWIŁEM KLEJ KTÓRY MIAŁ BYĆ SPECJALNY(TAK ZAPEWNIAŁ SPRZEDAJĄCY) A OKAZAŁO SIE ZE TO ZWYKŁY "BUTAPREN".STANOWCZO NIE POLECAM !!! LEPIEJ POSZUKAC ZAMIENNIKOW GŁOŚNIKÓW GDN i GDM. JESLI MA KTOS PYTANIA TO PROSZE NA GG 6325277.
ZAWIEDZIONY!!!!!

co on sklecil glosnik bez resora dolnego ?:D

odkryl koles ameryke...

Tasior, wysokie qts oznacza małą obudówke co widać [ vas - 1.3 L ] FS leprzego od głosnika 10 cm i za tą cene bym sie nei spodziewał. Parametry nie najgorsze jak na zamiennik do voice krafta :)

Sorka albo mi sie pomyliło albo miałe dziwną faze :). Nie znajde teraz wytłumaczenia coś mi sie pokreciło chyba ale sprubuje jakies racjonalne wytłumaczenie wymysleć. I poprzeć wyżej przedstawione "racje" :D :D chyba mi nie wyjdzie ale zmusi do myslenia.

dobra pomoge Ci,sugerowales sie niskim vas,co w polaczeniu z wysokim qts daje nam wielki '?' co do obudowy hehe

moim zdaniem nie trudno zrobic cos takeigo,skrecasz 2 sciankia potem reszte,wiec szybko to leci...(samemu 3 deski naraz skrecałem....)

KAMIKAZEEEEEEEE zobaczcie na cvzym polozyl ten glosnik... AUTO ?!
aha ... to nie tuning :D to POWAZNA MODYFIKACJA! :D

Fabrycznie ten głośnik ma BARDZO płytką szczelinę magnetyczną, ale z fabryki to został tutaj tylko sam kosz. Nowy nabiegunnik i magnes (wygląda jak od jakiegoś STX-a). W połączeniu z nową cewką może to dać większą wytrzymałość, ale parametry TS są jedną wielką niewiadomą, o liniowym paśmie można zapomnieć, dla kolesia liczy się chyba tylko moc.

wg mnie na 100% tam sa stx, mysli ze ludzie zobacza wieksza cene to i od razu lepsze... nie w tym przypadku

Powrót