• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Allegro speszyl ałard

ja obstawiam że zasilacz jest jeden a trafa mają pojedyncze uzwojenia stąd potrzeba 2 traf do jednego zasilacza poza tym w opisie jak wół 2X10 000 MF....

Hasło dnia: "Zostały wylutowane ponieważ gustuję w mniejszych pojemnościach."
100 nF niech sobie wlutuje, w końcu też mniejsza pojemność :)

Co do tych traf, to widać, że wychodzą trzy uzwojenia, tylko najprawdopodobniej zostały połączone szeregowo bo pojedynczo było zbyt niskie napięcie. Do tego sztuczna masa i podwojenie napięcia +-.

35_1201376149.jpg

Mam nadzieje ,że dobrze zrozumiałem pojęcie "elementy pływają w morzu masy".(proszę się nie śmiać ,to maja pierwsza konstrukcja).

Nie allegro ale mi się przypomniało jak ktoś wrzucił BGA

http://allegro.pl/c7-nowosc-sieciowka-c7-osemka-2-pin-zobacz-i1459612048.html
Świetne opinie :D, chyba sobie kupię takie kable, żeby lodówka lepiej i dokładniej chłodziła, a komputer był szybszy.

Zaczniijmy od tego że musiałbyś przerobić gniazda zasilania w swoim komputerze i takowe gniazdo zamontować w lodówce...acha..zapomniałbym trzeba jeszcze wymienić przewody z Twojego domu do zakładu energetycznego poprzez rozdzielnie itp. aby mieć pewność że odniesiesz zamierzony skutek.

Ostatnia edycja:
3 diody i naginane nóżki scalaka -- rozwaliło mnie to :D
uniwersalna płytka :)
No i te czarne 100nF od spodu -- ktokolwiek na świecie takie robi? Bo kształt mają jak "żółciaki" za pół grosza :)
1000uF to mają taką wielkość, ale na 25 V jak sądzę.

3 diody i naginane nóżki scalaka -- rozwaliło mnie to
W 3 diodach to akurat nic dziwnego nie ma jedna ma 3 nogi - jest podwójna :)

Pomijając całą resztę najbardziej rozwala mnie zdejmowanie tych koszulek z kond-ów. Ludzie podpatrzyli to z Mark Levinsonów gdzie były montowane kondensatory z przeźroczystymi koszulkami nippona :D

---------- Post dodany o 22:58 ---------- Poprzedni post o 22:56 ----------

http://allegro.pl/byw51-200-on-semi-dioda-16a-200v-25ns-4szt-hiend-i1476343295.html#gallery
:D

Powrót