• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Allegro speszyl ałard

"KOLUMNY DOSKONALE GRAJĄ Z POLSKIMI WIEŻAMI STEREOFONICZNYMI JAK RÓWNIEŻ I WIEŻAMI PRODUKCJI ZACHODNIEJ."

No nie może być :rolleyes:

Perfekcyjne wykonanie :thumbup: Jak zobaczylem nazwę na początku linku allegro to myślałem, że będzie coś śmiesznego w kartonowej obudowie :biggrin::lol:

Konstrukcja pod względem wykonania jest na pewno genialna. Nie mniej za 30tys. wolałbym zrobić coś innego... Nawet jeśli byłbym fanem tub.

A gdzie, w okazjach? Za 30tys. ?:) Nie ma pośredniego tematu, wrzuciłem jako ciekawostkę, bo nie wszyscy widzieli a warto ją obejrzeć.

A gdzie, w okazjach? Za 30tys. ?

Nie wiem czy w okazjach, ale z pewnoscia zestaw jest zrobiony w topowej jakosci i przy uzyciu topowych glosnikow. Fakt faktem nie jest to gotowy produkt producenta, tylko w zasadzie Diy i to moze przekladac sie na wycene wartosci. 30 tys to jest duzo i malo.
Aktualnie na allegro jest mase kolumn w cenie okolo 30 tys i z tego co widze, spokojnie by sie nadawala do tego tematu.

Nie na temat...
Ta konstrukcja (chyba to ta sama...) była dyskutowana na AH w topicu HORN. Z tego co pamiętam, to autor miał pewne problemy z dopasowaniem wymiarów i strojenia portu BR. Niby nic, niby drobnostka, ale... szczerze mówiąc delikatnie sceptycznie podchodzę do tej konstrukcji. Jeśli autor ma problem z zestrojeniem samego portu, to gdzie tam jeszcze reszta dużo bardziej skomplikowanych tematów? Nie twierdzę, że jest źle - nawet że "może być" źle, ale jednak zalecam ostrożność przy ocenianiu "po zdjęciach i cenie". Wysoka klasa przetworników i stolarki nie jest przecież gwarantem dobrej jakości brzmienia. Póki co mamy ocenianie... oczami ;)

tyle powinny kosztowac!
jakby od poczatku szly w solidnej obudowie to by byly lepiej oceniane
ale faktycznie obudowa nie trafiona :/
i to jeszcze fornir modyfikowany :/

Powrót