• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Allegro speszyl ałard

Gdn 30/ i 15 mm sklejka ? Wybornie milordzie , wybornie :D i do tego ta cena .... Mają rozmach i ułańską fantazje
Btw jesteś mistrzem w wynajdowaniu takich perełek :lol:

Ostatnia edycja:
Pogromca mnie wyprzedził :)
Ja nawet stawiam że lepiej grają (lub mogą grać - odpowiednia zwrotnica) niż te 10x droższe Tonsile.

To nie jest ulep, takie kolumny byly sprzedawane w Niemczech. Mam z takich kolumn glosniki basowe i to sa oryginalne Peerlessy z membrana polipropylenowa.

Pogromca mnie wyprzedził
Ja nawet stawiam że lepiej grają (lub mogą grać - odpowiednia zwrotnica) niż te 10x droższe Tonsile.

Taaa nie pomyślał bym że mogą tam być całkiem dobre przetworniki , dla mnie wygląda to niezbyt ciekawie w sumie nie wiadomo czy to akurat te kolumny ale jak tak mówicie to miło być zaskoczonym :) z drugiej strony jak faktycznie są tam peerlessy to za 400 zł się opłaca nawet dla samych głośników .

a niby było już wszystko...

Kilka lat temu chciałem samemu uszyć taką mysz... coś tam niby wyszło, ale nie wyglądała tak samo jak ta mysz z linka, miałem problem z rozplanowaniem materiału przed zszyciem.
Zszycie i przyszycie uszu było najtrudniejsze :)
Gdzieś jeszcze mam korpusik niewypełniony piaskiem...

tez planowalem to szyc we wspolpracy z kuzynka... ale jakos zapomnialem o tych myszach. ale trzeba przyznac ze sa ladne ;)

Na allegro są za kilanaście złotych mieszki skórzane lewarka zmiany biegów. Wystarczy zszyć otwory od dołu i od góry i doszyć uszy ;)

kolumna bez skórzanego worka z piaskiem nie gra a najlepsze podstawki pod kable to dębowe :lol::lol: audiofilom można każdy kit pocisnąć.
musza jeszcze wymyślić jak obłożyć myszami wszystkie ścianki na kolumnie :lol:

Ostatnia edycja:
Jak na taką ilość głośników w kolumnie to cena nie jest aż tak duża. Pytanie co tam siedzi. Terminal nie przekonuje aby to był sprzęt wysokiej jakości.

Powrót