• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Allegro speszyl ałard

Jakieś 2 lata temu kupiłem wzmak na allegro. Chciałem go trochę przeczyścići musiałem zerwać naklejkę z napisem serwisowym "Plomba gwarancyjna nie zrywać! Zerwanie grozi utratą gwarancji'. No trudno....
W środku audiofilski bezpiecznik robiony na sreberko od gumy do żucia. Zostawić czy wymienić? Co myślicie? Jakiś koleś z filmu robił podobnie...

bca044f0563f154dae8e88890ac99ef2_1644837053.jpg

Ostatnia edycja:
Akurat Wago 221 i 222 są genialne do zastosowań zwrotnicowych i nie prowadzają żadnych zniekształceń czy rezystancji szeregowej. Mimo to jednak lepiej by było zrobić lutowane zwory.

Te o których piszesz to trochę inne niż zastosowane w kolumnach.
Tam są tylko naprężone blaszki tracące parametry z czasem a w tych co wymieniłeś jest docisk mechaniczny .
Z mojego doświadczenia wiem że po 2-3 latach mogą wystąpić problemy z połączeniem jeśli przez złącze płynie kilka amper .

Jakieś 2 lata temu kupiłem wzmak na allegro. Chciałem go trochę przeczyścići musiałem zerwać naklejkę z napisem serwisowym "Plomba gwarancyjna nie zrywać! Zerwanie grozi utratą gwarancji'. No trudno....
W środku audiofilski bezpiecznik robiony na sreberko od gumy do żucia. Zostawić czy wymienić? Co myślicie? Jakiś koleś z filmu robił podobnie...

poległem ;'(;'(;'(:D

Kurde, nie śmiejcie się , Ten Gościu to jest najlepszy szpec od gumki i zapałek. Próbował któryś z nas zrobić z tego śmigłolot? On ratował życie pięknej kobiety tym papierkiem. ;) ;) ;)

Ten pan ma też bardzo ładny "zestaw laptopowy". trochę podeptany, obrzygany i wyciągnięty z błota

16eae8875fa671c66010a63795b18b4c_1652797192.jpg

Mimo tego, że jak pisze sprzedawca "laptop nie jest to najnowszy technologicznie laptop więc proszę też to wsiąść pod uwagę" to na szczęście jest zadbany ponieważ "sprawny w 100% w grudniu z nudów wymieniłem pastę termo pod prockiem i wyczyściłem wiatrak także chodzi cicho , i się nie grzeje"

Ostatnia edycja:
Nie wiem czy dobry temat ale chciałem przestrzec kolegów przed zakupami od tego allegrowicza:

https://allegro.pl/uzytkownik/rafal771997

zakupiłem od niego Daca który okazał się złomem niezgodnym z opisem. Miał być nowy - leżak magazynowy a był grzebany, wlutowywane elementy, potopione od lutownicy gniazda, zniszczona pcb oraz pozalutowywane kondensatory wyjściowe itd. Generalnie jest to dla mnie złom. Sprawa zgłoszona do allegro ale chciałem wasz przestrzec byście nic od niego nie kupili bo najprawdopodobniej skończycie tak samo. Dołączam 4ry fotki zrobione na szybko, ale rzeźby na pcb jest dużo więcej.

Powrót