• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

ASW Sonus S-125

• Autor wątku Autor wątku dvd84
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Zauważże nowe kosztowały do niedawna ponad 2700zł a teraz 2300zł... A za 400zł sam nie zrobisz czegoś co po pierwsze tak wygląda a po drugie pewnie i gra... Wiem ze cena nie jest wyznacznikiem jakości i są różne przykłady (acuhorn...) ale nie oszukujmy się że nim też w pewnym sensie nie jest a wyjątki tylko potwierdzają regułę... Bierz :D

-------------------------------------

kupiłem :D

całkiem fajniutkie. Przy odsłuchu nie mogłem zbytnio wiedziec jak beda naprawde graly bo staly ... eh nie bede wam mowil :D jedno oko na Maroko drugie na Kaukaz ;)))) obejrzalem, zadnych uszkodzen, "grały" dobrze wiec zaryzykowalem i kupiłem.

wygladaja tak:

aimgp6673.jpg

By dvd84, shot with PENTAX K100D Super at 2009-06-10

aimgp6679.jpg

a graja tak:

aimgp6678.jpg

:D :D :D :D

narazie podłaczone pod Sharpa, jak dam rade wieczorem albo jutro to pod Rotelka podłacze i moze byc lepiej ;)

wygląd trohe jak z MM, ale dobrze wykonane i waża wiecej niz wygląd na to wskazuje. Membrany to jakies siwe/szare tworzywo-papier. Na zdjeciach nie widac ale na zywo jakby lekko posypane brokatem/srebrnym czyms :D

Grają poprawnie, nic nie za głośno nic nie kłuje w uszy. Schodzą jak na moje lajkowe ucho nawet nisko, ale brakuje troszeczke takiego "tego czegos". Pewnie subik załatwi sprawe.

Odsluchałem

Returns A King z filmu "300"
Remember Me - Josh Groban Tanja Tzarovska z "Troja"

wiec z głosności , jakości , pasma jakie przenosiły to musze powiedziec ze niespodziewalbym sie naprade tego z 16cm głośniczków.

przy Christina Aguilera - oh mother , rozspoznałem nawet ze tam są cymbałki :]

no wiec High End pewnie to nie jest, ale jak na razie mozna tego słuchac i za 400zl to naprawde czegos lepszego złozyc bedzie ciezko.

aha bym zapomnial , musze dorobic kolce i plyte granitowa podłożyc bo sa ciut za niskie. Jak siedzi sie na podłodze to wtedy jest optymalnie ale chcialbym sluchac na sofie :]]

jak młody pójdzie wieczorem spac to sprobuje rozebrac i zanalizowac flaki. Wytlumienie w kazdym razie juz jest.

Pozdrawiam

chodzilo mi o rozbieranie kolumn a nie o mlodego :P
normalny czlowiek jak kupi cos nowego to dopieszcza i boi sie tykac zeby gwarancji nie stracic...
a my to odrazu rozbieramy :twisted:

gwarancji to to nie ma :D ale jak to od niemca, karton i papiery wyrzucone bo po co trzymac w domu i smiecic ;)

[ Dodano: 2009-06-10, 21:46 ]
no to galeria nocna :D :D :D

aimgp6680.jpg

aimgp6681.jpg

aimgp6683.jpg

aimgp6684.jpg

aimgp6688.jpg

aimgp6690.jpg

aimgp6692.jpg

aimgp6693.jpg

aimgp6694.jpg

kosz prawie jak TVM :lol:

mozesz wymienic kondensator na wysokotonowke na dowolny foliowy - reszty nie ma sensu ruszac

teraz potrzebuje 2x3m kabla 4mm najlepiej Procab lub Alpharda da Vinici i cos do głosników tylnich ok 2x10m 1,5-2,5mm. Znacie jakies źródło gdzie mozna to tanio za jedna wysyłką dosta ?? na allegro jak maja jedno to nie ma drugiego itd.

chcialem 4mm zenby juz na pozniej było, pewnie kiedys wieksze na przod postawie, tymbardziej ze na tych 6m duzo roznicy cenowej nie ma

[ Dodano: 2009-06-11, 20:50 ]
----------------------------------------------------------------
ale w tym elenecie to tylko zwykłe kable maja ;)

Powrót