idac po kolei po moich zdjeciach to czepie sie konstrukcji na scanach
nie chodzi mi o dzwiek a o ich wykonanie
robiac tak drogie wykonczenie odwalili fuszerke bo wyraznie bylo widac laczenia plyt na obudowie!

wyraznie bylo widac ze obudowa to "kanapka" wykonana z grubych formatek
a na gorze bylo widac laczenia tych plyt
no i tunel tych kolumn z tylu cos nie za proporcjonalny
DRAGON AUDIO
pokoj pelen kolumn i subwooferow pieknie wykonczonych i za rozsadne pieniadze (jak na takie wykonczenie itp itd)
ale glownie interesowaly mnie WAVECOR'y ktore byly w sluchanych monitorach jak i w 3 drogach (woofery to boston acoustic)
monitoryc sluchalem na ich muzyce i bylo wszystko OK chociaz wiele sie nie dowiedzialem
ale jak wrocilem do nich z moja plytka to graly juz 3 drogi
i tutaj wielkie rozczarowanie
wielkie kolumny i smiesznym, malym brzmieniu w dodatku calosc jakby grala za gruba zaslona i to bardzo powsciagliwie
porazka
przypadkiem zwrocilismy uwage na cos na co nigdy nie patrzalem - odtwarzacz CD
mialem zuzyta, porysowana plyte ktora przeskakiwala we wszystkich pokojach tylko nie tutaj!
tutaj nawet nie bylo zajakniecia i przeczytalo wszystko ladnie
pokoj z "oslawionymi" trianglami o ktorych mowili wszyscy...
od samego poczatku jak ich posluchalem to sie mocno zdziwilem...
jeszcze bardziej sie zdziwilem jak wlaczyli te wieksze kolumny
wlaczyl znowu male i wielkie oczy jakim basem to gra

no to pytam kolesia czy one maja jakas korekcje zastosowana? "nie, jest normalnie podlaczone i gra..."
pozniej wrocilismy z moja plytka...
pierwszy utwor przeszedl dobrze i dla jaj zazartowalem ze ide poszukac suba... no to facet sam odchylil zaslony ale na srodku. to ja przypadkiem zlapalem za lewa strone i JEST! maly bialy subwoofer!

ale nie, prowadzacy twardo zapiera sie ze on jest do tych duzych podlaczony! (gralo mniejszym basem niz te male)
zmienilismy utwor i tam juz bylo wyraznie sluchac ze bas dobiega z rogu pomieszczenia
i tak na sam koniec dnia popsulem im prezentacje jak idealnie zestrojony sub potrafi zniknac w pokoju
ale i tak duze wrazenie zrobily na nas modulowe elektroniczne klocki
kazdy kupuje to co potrzebuje i sklada sobie zestaw
bardzo fajny pomysl, szkoda ze to jednak kosztuje