• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Audioshow 2016 - playlisty

Nie na temat...

Byle jakie jakie cd z wyjściem cyfrowym + dac .3lite i pozamiatane

Jakby ktoś przyciągnął dobrego daca (np tego od 3lite?), to cd nawet jakoś szczególnie dobry nie musi być.

Okazuje się że jednak musi.
Rok temu mieliśmy dwa odtwarzacze podłączone do lampucery kablem optycznym i okazało się że oba grają inaczej.

Po za tym i DAC i odtwarzacz muszą mieć te same wejścia i wyjścia aby można było je sparować.

Ostatnia edycja:
Nie na temat...
Hermes byłem słyszałem, różnica olbrzymia.
Może to być wina słabego wyjścia optycznego zastosowanego w CD, miałem tak z jakiś dekoderem że po optyku jakość była tragiczna

Ostatnia edycja:
Nie na temat...
Hermes, to jest ironia czy naprawdę Ciebie nie było w momencie przepinki pomiędzy odtwarzaczami?

Nie na temat...
Test pewnie robiliście w piątek, gdy mnie jeszcze nie było, a szkoda bo chciałbym się przekonać że na cyfrze są różnice między odtwarzaczami ;)

Ostatnia edycja:
Nie na temat...
Aha. Efekt był taki, że ten mój Sony w porównaniu z Yamahą grał z takim przymuleniem, że wystarczyło nam kilka sekund aby powiedzieć stanowczo NIE :)

Panowie trzeba temat ożywić!

Niedługo wrzucę więcej propozycji z innych gatunków, to tak póki pamiętam:

Ostatnia edycja:
Ma być coś co zwykły Kowalski słucha?

A jak włączę Czadomena wraz z subem, to znowu będzie że:

:D :D :D

Co jak co, ale akurat "Ruda" jest naprawdę fajnie nagranym (zmiksowanym) utworem :)

Ostatnia edycja:
ale nie takei cos!

Paweł, a wytłumaczysz dlaczego?

Ja takiej muzyki nie słucham, po prostu zaproponowałem coś co puszczają w radiu i Kowalski powinien znać.
Troszeczkę pół żartem pół serio, ale widzę że trochę Cię to poruszyło, więc chciał bym wiedzieć dlaczego :)

O gustach się nie rozmawia, ale jeśli ma też być "rombanka" jaką zaproponowałeś w poście nr. 20, to ja proponuję ten utwór:

...wiele bardziej melodyjny i znany ;)

- - - - - aktualizacja - - - - -

juz lepszy bedzie michael jak rok temu

Majkel też będzie :)

Paweł, a wytłumaczysz dlaczego?
bo jest malo "hi-endowa" no i niestety polski wykonawca zawsze bedzie tym gorszym niz zagraniczny :/

ale jeśli ma też być "rombanka" jaką zaproponowałeś w poście nr. 20, to ja proponuję ten utwór:
przeciez tez o tym pisalem!
na tym utworze (ktory nie jest szczytem jakosci!) wyraznie slychac ze plyty within temptention sa kiepsko zrealizowane! :(

Odnośnie setlisty, to mam takie odczucia:

Wiemy co się ludziom podobało rok temu, dlatego przygotujemy więcej takiej muzyki jak Michael.
Elektronika i techno też będzie, ale żadne pukanie młotkiem typu Hard Bas oraz to co niektórzy wrzucają do tematu "muzyka z dobrym bassem".

Nie może zabraknąć jazzu i symfoni, ale takie rzeczy to bardziej na życzenie, bo jak wiadomo taka muzyka jest w prawie każdym pokoju na AS.

Metalu i Rocka też nie zabraknie ;)

Powrót