• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

AudioVideoShow 2018 - once again

Dziękuje za dotychczasowe wpłaty.

Nadszedł mnie pomysł, żeby tam gdzie w tamtym roku stały stoliki od Micwoja - postawić .... stolik i na nim rozłożyć graty elektroniczne, projektów stworzonych przez userow tego portalu.
W zasadzie taka promocja i chyba duma ze cos fajnego ludzie tu montują.

Ja nie mam za wiele, mogę tam wrzucić
- zlutowane IPS CFP od borysa
- usb-i2s Konrada
- pcb od DAC AD1865
- pare innych PCB - może polutuje jakieś śmieci od siebie, aczkolwiek u mnie szału nie ma z tym
Poproszę Konrada żeby jeszcze coś pożyczył tylko na wystawkę (polutowany układ DAC z TDA1541 byłby pożądany, ludzie pytali o AD a TDA to byłby hit - jeszcze na tym PCB)

W pokoju będzie również PVC gavrona na widoku bez obudowy, PVC od Lusztiego - tak samo do wglądu, bez obudowy. Mój iAMP również będzie bez pokrywy.
Mój DAC być może będzie offline i rozkręcony, tam tez coś jest (może będzie DAC z filtrem cyfrowym Konrada)

Tak wiec jak podoba Wam się pomysł to zachęcam do dołączenia. Wydaje mi się że to fajnie umocni przekaż i przesłanie DIY.
Nawet jakby ktoś chciał, może do mnie wysłać do siebie swój układzik (o którym była jakaś mowa na łamach forum) wysłać, położymy na stoliku z opisem co to jest i kto to zrobił.

Co myślicie?

Mi bardzo brakowało dobrej prezentacji w zeszłych latach. Stoi dużo ciekawego sprzętu ale nie wiadomo co on robi, czy się wyróżnia.

W Monachium też tego brakowało ale kilka producentów (n.p. Nubert) regularnie robiły prezentacje. Więc każdy mógł przyjść i posłuchać czym ten sprzęt się różni.

Oczywiście że to wymaga większego wysiłku i być może mniejszej ilości wystawionego sprzętu. Jednak to jest bardziej interesujące dla widzów. To szansa zainteresować nowych ludzi.

niestety elektronika jest "mniej widowiskowa" i trzeba ja jakos ladnie wyeksponowac zeby przyciagnac wzrok zwiedzajacych :/

Mi bardzo brakowało dobrej prezentacji w zeszłych latach.
bardzo ciezko zrobic prezentacje na AVS
ludzie wchodza i wychodza co 1min
pokoje ktore robily prezentacje o okreslonych godzinach byly raczej czesto skreslane :???:

Stoliki jakies beda, elektroniki nie bedzie duzo. To tylko jako wystawka.
Tak wiec, bez szalu.

Ops. Przeglądając na telefonie kliknąłem nie lubię...

W każdym wypadku DAC na TDA1541A u mnie leży i mogę ci go Tomku pożyczyć jak wpadniesz :)

AudioVideoShow 2018 - once again

Ja do kompletu mogę dowieźć PCM1704

Ostatnia edycja:
@Konrad - wroce po 12.10 z wawy, to się zgadamy.
@Paproch dziekuje - ale chyba to będzie kłopot dla Ciebie? Tymbardziej ze to będzie jako wystawka.

Kurde, chyba gablote z plexi trzeba będzie zrobić ;-)

Ja bym się zastanowił...bo przez to odcinamy sobie możliwość puszczania muzyki jaką chcemy, zwłaszcza polskiej.

Nie będzie. Mógłbym puścić jakieś tło muzyczne, ale wtedy to nie ma sensu.

Możesz inaczej powiedzieć? Nawet ze słownikiem nie rozumiem o co Ci chodzi.

Pewnie o to że do tych pokoi nie chciało się już wchodzić, gdy się usłyszało, że są pokazy o konkretnych godzinach.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Tomek, co do strimingu, to może zróbmy tak jak mówiłeś rok temu?
Wyłączyli nas gdy przestałeś strimować... no to można robić striming ciągły, a na after party wyłączać dźwięk i obraz.

Pewnie o to że do tych pokoi nie chciało się już wchodzić, gdy się usłyszało, że są pokazy o konkretnych godzinach.
dokladnie tak
wybierasz sie pol polski na wystawe ktora musisz "zaliczyc"
idziesz pokoj po pokoju i chcesz zobaczyc/uslyszec jak najwiecej
az tu nagle trafiasz na pokoj "przepraszamy, trwa pokaz. zapraszamy za 15-20min"
no i co robisz? olewasz taki pokoj i lecisz dalej bo przeciez masz jeszcze 2 hotele do zwiedzenia :p

co innego duze sale i zaplanowane koncerty/pokazy/referaty

Powrót