• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

AWX Series by STX

Witam. Stało sie. Spaliły mi sie Kopułki wysokotonowe w AWX.Najprawdopodobniej poszedł prąd stały i po ptakach :sad: napisałem do stxa czy maja zestaw naprawczy.
Czekam

Akurat nie. Mam jeszcze Stary wzmak Tosca Unitra, tak sie stało i sie nie odstanie, a Denona chce sprzedac bo brak kaski, czyli standard :sad:

Zmierzone parametry T-S głośnika GDN-18-140-8-AWX

Re 5,4
fs 40
Sd 124
Qms 2,17
Qes 0,56
Qts 0,44
Vas 24
Mms 15
Bl 6

Głośnik przed pomiarami był podłączony do generatora fali sinusoidalnej o częstotliwości 25 Hz i napięciu RMS 5,8 V, przez 12 godzin.
Jak dla mnie to on nie jest jeszcze wygrzany, więc wyniki (fs, Q, Vas) zbliżą się do tych podanych przez producenta.

Skrzynki byłyby gotowe gdyby nie przestawił mi się frez... Fronty muszę zrobić od nowa i niestety z tydzień to jeszcze potrwa..

Powrót