• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

BSW 104 II - Prosze o pomoc - ostatni moj wpis

kiedys umberto, wspominal cos tubie ale to chyba nie to;p niech sam nam powie co i jak najlepiej;p

Nie - to zwykly BR. Umberto robi matrixa jak B&W :) Bedzie ze 70 kg calosci - no ja nie chce widziec eksperymentow z ustawianiem...

Ta,matrix to będzie jak mnie stara z chałupy z tym wywali ;]
Ale wsio jest jak tomaszo napisał.Klasyczny BR z nieklasycznymi wzmocnieniami.
Poprostu buda jest wielgaśna,sa dość duże powierzchnie które należy wzmocnić aby nie wpadały w rezonans.

Wystarczy stosowac listwy o szerokosci 8 - 10 cm nawet z 18mm wiorowki... Ale jak ktos pala checiami jak Umberto - to mozna heheh. Nie widzialem do tej pory solidniejszej obudowy w tej objetosci powiem szczerze...

tomaszo, no można,ale efekt rozsadzania...przy takich płachtach to nie żarty.Wiem bo już raz zlekceważyłem sprawe i sie buda niemal rozpadła.Fakt że to było closed ale teraz wole na zimne dmuchać,człowiek sie rozumu uczy.

Prawda - przy takich glosnikach juz trzeba troche asekuracji wprowadzic przy konstrukcji skrzynki ;) Poza tym - w sumie material typu wior czy MDF nie jest za drogi, najwyzej troche pracy wiecej kosztuje zlozenie - ale jaka satysfakcja jak sie wie, ze lepiej sie nie dalo hehe... Najgorzej jak potem jakis niedorobiony detal utkwi w mozgu i meczy... Od razu zrobic czolg - w koncu latal z tym nie bedziesz po schodach dwa razy w tygodniu ;)

No a ja walcze dalej

7qgg9daa8onin8rn.jpg

Zdecydowałem że jednak wykończeniem będzie 4mm sklejka.

wfanng7gq5un34bn.jpg

No i wreszcie pomocnik wyzdrowaiał

pn5kel6sig7p8a12.jpg

Walka z "nogami" do subika

Kurcze to bedzie niezły klocek :P
umberto powiesz jak to w filmach daje czadu, to moze sobie za rok na gwiazdke takie cuś zmajstroje :)

Klocek...toz to kloc będzie.Na to biurko co widać to go ledwo wtachałem a gdzie jeszcze głosnik,ponad 8 kg.
Maxi, w odpowiednim czasie myślę zamieścić całą relacje wraz z wrażeniami.Tylko sie zastanawiam gdzie to dać,czy tu czy u konkurencji ;]

Widze ze umberto juz jestes happy:D
PS. Zamawiales go z polski czy z tej promocji co jest w niemczech?

dokładnie :D
choć u mnie będzie pod koniec tygodnia :D
przy okazji zrowieje wszelkie wątliwości - co jest lepsze bsw104II czy es250 :D

Takero nawet tak nie mow, oczywisice ze BSW :D (joke ;) ).
Umberto, no to opisz swoje wrazenia. Mam nadzieje ze nie umrzesz z zachwytu :P

poźdro

Coraz więcej ludzi ma te bsw nono... nastała era BSW:) ciekawe co po nich będzie:P

Moze XXLSy ludzie se pokupuja ? :P Gdyby jeszcze tak dostepnosc niektorych przetworniczkow sie zwiekszyla to by bylo fajnie. Cena wkoncu i tak spadnie kiedys, przeciez nie bedziemy dorzej kupowali niz o wiele bogatsi np. Holendrzy

pozdr

szczerze mówiąc to jeszcze wczoraj po południu nawet nie przypuszczałem żę cokolwiek o nazwie BSW zagości w koim domu w ciągu najbliższego roku :)
no ale stało się :D
szczerze mówiąc to że we czwartek stane się oficjalnie posiadaczem tego 104II to tak naprawde absolutny przypadek :)
Gorzej jak się okaże że będzie lepszy od es250 ;)

Powrót