czy awx gorszy od 22taf seasa to bym polemizował, jak dla mnie taf nie był warty 130 zł które do niedawna kosztował (ja bym nie dał za niego nawet 100zł) a już za 150 zł bym go nie tknął kijem

osobiście zdecywoanie bardziej odpowiada mi odradzany Ci DX25 i AWX a ten chociaż jest sporo tańszy więc jeśli to ma być kino z rekami i nogami to wypada dać do każdej kolumny te same głośniki więc przy o ponad 50 zł tańszym awxie na 5 kolumnach masz już ładną kwote na lepszego suba... choć szczerze na Twoim miejscu poszukałbym już gotowych konstrukcji by na nich zrobić kino i nie projektować teraz samemu bo zginiesz w tym wszystkim
opcje masz 3:
wszystkie kolumny dokładnie takie same (np 2 way tyle że froty np w dużych obudowach)
przednie i centralka takie same a monitory mniejsze
przednie duze a monitory i centralka takie same,
więc w zasadzie szukasz tylko 2 zwrotnic (lub przy pierwszej opcji 1 zwrotnicy) więc porozglądaj się za projektami na tych samych przetwornikach do tych obu zwrotnic (np 2 way i 2,5 way)
---------- Post dodany o 21:04 ---------- Poprzedni post o 20:50 ----------
mała zmiana w 2,5 way do kina bedzie i tak ciężko bo musiałbyś to zrobić na niskich 16r by wypadkowa była 8 ( 4 jak Ci już napisano to za mało dla tanich ampli) więc w gre wchodzą popularne i niskie 18 AWX a tu jak mnie pamięć nie myli jest zwrotnica dla 2,5 way na 2 x 18 AWX i wysoki AWX oraz 2 way na 1X 18AWX i wysoki AWX (centralka wtedy taka jak monitory) zaraz będzie że to forum stx ale nie, ja z stx mam mało wspólnego, pomyślałem o nich ze względu na 16r i tanie dosyć ( nie słyszałem nawet 18 AWX ale chodzi to za mną, więc może kiedyś się skuszę)
---------- Post dodany o 21:09 ---------- Poprzedni post o 21:04 ----------
http://www.stx.pl/fx-300.html
http://www.stx.pl/mx-140.html
tutaj masz wszystko, zwrotki, wymiary itd centralka to położony monitor na boku

jak coś by w wyglądzie (układ głośników w centralce) Ci nie odpowiadało to zrób maskownice i nie widać

---------- Post dodany o 21:12 ---------- Poprzedni post o 21:09 ----------
o AWX wysoki trochę podrożał ale i tak lepiej jego jak taf jak dla mnie, i o dziwo i awx dolne i 16r i 8r są dostępne na stronie

nic tylko kupować