• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Nie ma generatora, PWM i innych bajerow, w ogóle nie ma enkodera do menu...

Ja już zdążyłem zamówić, rzeczywiście enkodera brakuje ale wydaje mi się, że to jest to samo bo też jest generator i PWM, prawdopodobnie jest ten sam wsad do procesora.
A do menu się tak często nie wchodzi więc wyszedłem z założenia, że specjalnie do tego enkoder nie jest potrzebny (chyba, że tego nie rozwiązali wtedy byłby wielki fail), podoba mi się to, że jest na akumulator i jest koszyczek na niego.

lany beton z gruchy, to jest ściana konstrukcyjna 27 cm grubości- myk jest w tym, żeby dobry szalunek zrobić. Szalunek był super jak widać, ale zbytnio się przyłożyliśmy do zagęszczania- są ukośne pasy gdzie kolega pojechał buławą po sklejce i ją uszkodził. No, ale tak to z betonem jest- nie ma poprawek.

Ostatnia edycja:
Z tą wersją zwrotnicy około 85dB .
Ale nie ma wyciętego podbicia od rezonansu CELL-a , po wycięciu trzeba resztę obniżyć o 2-3dB :)
CELL ma 0.35% sprawności przy BL 15 :)
Dla porównania TIW200 ma 0.27 :)

Ale to są nieistotne szczegóły (pod warunkiem że ma się mocy wzmacniacz ) ;)

- - - - - aktualizacja - - - - -

Najlepszy bas jaki słyszałem .

Gram w domu na czterech takich i dwa razy już były w reklamacji
cewka się zakleszcza !!

Jak je zamulasz lampami to też by mi się odechciało ruszać :D

Nie no, spoko - zobaczymy czy wystąpi jakiś problem. Zawsze jest gwarancja a akurat Accuton nigdy problemu nie robił z tym.

31c53b8edbaceb8c1545351756f5bb66_1453918536.jpg

zrealizowane ogloszenie forumowicza ;)
przesadzilem z M4 od dolu :???: zaczelo wychodzic :p

Nie chodzi mi o spinki sam mam tez jakieś accu na stanie.
Tylko zastanawiam sie czy będzie duża różnica na basie przy 4 krotnej roznicy w cenie.
Sredni to ok jest to najlepszy glosnik accu i tutaj nie ma co gadac.

Jednak średniak CELL bardziej mi się podobał

Pamiętam, że miałeś jakiegoś, bodajże C158. Jak rozmawiałem z Ravenem, to powiedział, że jednak C173 sobie znacząco lepiej radzi, a przynajmniej tak zrozumiałem. Chyba, że już słuchałeś tego zestawu, to zwracam honor :)

Ostatnia edycja:
Powrót