• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

TaDAaaaaaaaa... :)

Z łaską to uruchomiłem :) Parę pomyłek też z mojej strony trzeba było znaleźć i naprawić, ale jak zawsze problem jest ze znalezieniem.

71da3580cdb540cea1e2577b6f3537cf_1518469617.jpg

52059c4bc8c171099431aa9c5b1ce2f3_1518469620.jpg

Ostatnia edycja:
Legendarne kosci ktore zjadly Sony 👍 , pieknie to wyglada, szkoda ze wersje z korona sa prawie niedostepne

Sent from my XT1032 using Tapatalk

Nie na temat...
Jeden do DAC, drugi do jakiejś dupiatej regulacji głośności :P

Człowiek się stara, składa, lutuje, jeszcze sprawdzi przed wysyłką czy wszystko działa...a ten tu "dupiatą"...
W sobotę ma być ładnie spakowana i mi ją oddajesz :P

Na filmie wczesna wersja rozwojowa. Na AS grała już ostatnia rewizja tej wersji :) Właśnie projektuję nową wersję :)

.3lite trzeba powiedzieć, kawał serca i czasu w to włożyłeś :) Zacnie!

Powoli lutuje mu się kolega do pracy roznicowej :) Tym razem sam się wziąłem za polutowanie. W tym DAC'u będzie robił FPGA jako płytka wejściowa z wyborem wejścia wraz z odwróceniem danych do pracy różnicowej.

e96bf4c1239372581fd2e2de6fc6c0cb_1518611639.jpg

c0c9866e91b7c2655b33a38b4b7832ea_1518611660.jpg

Ostatnia edycja:
.3lite
Kawal roboty z tym DAC'kiem. Powiedz mi jak te male trymerki jakosciowo, daja rade ??
Szukam w miare dobrych trymerkow w SMD, latwo dostepnych i normalnie jak baba, na nic sie zdecydowac nie moge.

Pozdr

Kawal roboty z tym DAC'kiem. Powiedz mi jak te male trymerki jakosciowo, daja rade ??
Szukam w miare dobrych trymerkow w SMD, latwo dostepnych i normalnie jak baba, na nic sie zdecydowac nie moge.

Wszystko OK. Trzymają i do tego wrzucam je cały czas do myjki ultradźwiękowej i nic im to nie robi. Przy AD1864 miałem jeszcze regulację błędu bitów co wymagało maksymalnie precyzyjnego ustawienia i nie było żadnego problemu, tj. oprócz ustawienia precyzyjnej wartości, ponieważ marginalny skręt powodował wzrost THD :) Raz ustawione trzymały cały czas.

Powrót