• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

no no, widze koncepcje podobna do mojej... tylko ze ja jeszcze nic nie realizuje i ze wzgledu na rozmiary glosnikow u mnie suby beda z przodu

Pawel S. napisał:
ze wzgledu na rozmiary glosnikow u mnie suby beda z przodu
rozumiem beda o dosc malej srednicy?

Wzmaki najlepije zrobic dwa (oczywiscie w jednej obudowie, osobnej). Mamy wtedy mozliwosc zapzrec to do systemu stereo i sterujac np. suby sygnalem wysokopoziomowym od frontow lub dzialac popzrez zwrotnice aktywna.

To faktycznie. Ja planuje front o szerokosci max 18-19cm wiec glosniki suba bedzie musialbyc z boku. Prawdopodobnie skierowany "do srodka".

Michał K. napisał:
a ja sie dziwie, że jeszcze Ci tego SLSa przy drzwiach nie skopali

Jest tak ustawiony ze nikt nie dotyka, zreszta ustaswienie moze sie zmienic bo sa zrobione tak ze mozna jes postawic w gore glosnikiem i do wewnatrz tez. Symetryczne. Calosc srednio wykonczona musze szpachlowac te sciecia itd.. wzmocnienia w srudku wszedzie chyba z parenascie desek poprzecznych. Fornir bedzie taki sam jesli ukoncze projekt. Sciecia w sumie po to zeby nie wygladalo zbyt poteznie :P

CLOSED 30L, inaczej nie mialoby to sensu. Mozna dac wieksza skrzynie CL ale zrobilyby sie z tego kloce potężne. Jesli chodzi o BR to tez wieksze rozmiary no i SLS10 w BR ma podbicie okolo 60Hz wiec niezbyt ciekawie. Tak ucinam okolo 40-50Hz i slychac jeszcze 25Hz (oczywiscie z pewnym spadkiem). Pokoj jest maly wiec moge sobie poswolic na to zeby kosztem wytrzymalosci mocowej polepszyc zejscie itd.

esh0, ^^

Zapomniałem dodać, że dużo nauczyłem się dzięki Krzyśkowi :) Wielkie dzięki :D Oj, ile ten chłop się cierpliwości i nerwów przy mnie natracił ^^

Ale dobre jest to, że w zasadzie nic mi na tacy nie dał, tylko mnie nakierowywał :)

żeby nie było że sie nic nie dzieje ....

a2aa2cd919d2ac24.jpg

f084fa0e57c614f1.jpg

lakier jest .... bajeczny, bezbłędny hehe (przypominam perłowy grafit)

jak odzyskam aparat zrobię porządne fotki i wrzuce do do gotowych ;p

PS vifka na fotce wygląda jakby nie była centralnie... ale jest ;p

Fajnie się zapowiada tylko szkoda, że słabej, a nawet powiem bardzo słabej jakości są te zdjęcia Bawolek.

sruby będa tak wystawac ....bo tak mi sie podoba

są srebrne i znakomicie sie komponują z "kryształkami" w lakierze...
rozważam tez mosiężne :p

na pewno nie będą czarne ...bo wtedy jest smutno ;p

to o czym gadamy ....jest kwestią gustu a więc.....nie ma o czym dyskutować

niewątpliwie na tych katastrofalnych zdjęciach nie wygląda to ciekawie w realu jest nieporównywalnie lepiej .....

zdjęcia narazie są z telefonu ....bo pożyczyłem swoj aparat.......

nie martwcie się takich do gotowych konstrukcji nie wrzucę :wink:

bawolek napisał:
niewątpliwie na tych katastrofalnych zdjęciach nie wygląda to ciekawie w realu jest nieporównywalnie lepiej .....
juz tutaj nawet widac jak wszystko ladnie odbija sie od lakieru wiec musi byc naprawde dobrze wykoanane ;)

Powrót