• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Marcin V: impuls podobny w obydwu ale jednak więcej głębi, dołu, urozmaicenia jest w ice.

Ariel16: Testowałem ten moduł z rożnymi typami zasilania, obecna konfiguracja jeszcze gra najlepiej. Zasilacz impulsowy wcale nie jest lekarstwem. Sure miałem i nie było wiekszych różnic między dx a sure, oprócz max mocy na korzyść dx.

Żeby nie było dx1000 to bardzo dobra końcówka w klasie D, ustawił bym ja w segment średni, za to ice to górna pólka.

minusem dx1000 to konieczność aktywnego chłodzenia cały czas.

Nie bo grzeje się też dławik wyjściowy i dwa rezystor. Generalnie da się to ogarnąć wiatrakiem dowolnym, można kupić jakiś cichy, zamknąć w obudowie z przewiewem i będzie ok.

Grzanie dx zależy też od napięcia zasilania, powyżej 85v grzeje się mocniej

@ LuSzTi niestety ale nie bardzo mogę zaparkować wzmacniaczu tyle kasy.

Na grupowe zamówienia ICE się nie załapałem, to zostanie chyba DX1000.
Dzięki za info, zastanawiałem się jeszcze na surem mono chyba 1400W, ale z tego co widzę to nie jest to jakaś duża różnica w stosunku do DX.

Ostatnia edycja:
Ale wtopa zamówiłem 9 maja kit overnight sensations z soundimports ,11 maja dostałem wiadomość że nie zgadzała się liczba elementów na stocku i trzeba czekać do 1,5 tygodnia i wyślą najszybciej jak się da,dzisiaj dostałem wiadomość że od dnia dzisiejszego mam znowu czekać kolejne 3 tygodnie i że przepraszają :mad:

Dawno nic nie wrzucałem :)

Absorbery, 100x60x7cm.

Ostatnia edycja:
Powrót