• Witamy w najwi臋kszym polskim serwisie internetowym po艣wi臋conym w ca艂o艣ci zagadnieniom samodzielnej budowy nag艂o艣nienia.
    Dzi臋ki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nag艂o艣nienia od podszewki oraz b臋dziesz m贸g艂 dyskutowa膰 o DIY audio do woli.

Artyku艂y z dawnego portalu zosta艂y przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Zwrotnice polecam:
ac8ba8ed6aec4b949977ab6609964a61_1609101678.jpg

Prezenty 艣wi膮teczne. Te na dole 2x15" to ode mnie dla mnie, a na g贸rze CD od ma艂偶onki
3e7a41aadbbf8fcaaa1e4c8dc6ab9957.jpg
b82a7470c7352e79051f54763e73b537.jpg

Niestety tylko ( chocia偶 ja akurat si臋 z tego ciesz臋) Alpierdy HW1500 /8R. B臋d臋 je 艂膮czy艂 z Visatonem B200 w odgrodach w dosy膰 nietypowy spos贸b. Jak si臋 uda, to podziel臋 si臋 wrazeniami

Po d艂ugim czasie czekania i zbierania grat贸w nareszcie si臋 uda艂o i pre si臋 sk艂ada, na razie wst臋pne przymiarki i sprawdzanie czego brakuje..
Na pok艂adzie DAC od .3lite, selektor z PVC od Lusztiego kt贸rego brak na zdj臋ciu oraz selektor cyfrowy od Gavron04. Na razie sprawdza艂em cyfre z Dac'iem i 艣miga fantastycznie, najwi臋cej aktualnie korzystam chyba z Bluetooth i APTX HD, bardzo fajna sprawa!

Sory za foki, totalnie nie potrafi臋 zdj臋膰 robi膰 :huh:

Po wykonaniu Arya mia艂em ch臋膰 na wi臋cej - tym razem w przygotowaniu Zephyr Le w nowej ods艂onie obudowy V2.
Dla u艂atwienia do ka偶dego g艂o艣nika osobna p艂ytka zwrotnicy, obudowa 18mdf z dodatkowymi wie艅cami usztywniaj膮cymi z zachowaniem obj臋to艣ci wewn臋trznych.

Daj 18mm + 3 mm HDF albo MDF22.

ostatnio ma艂o czasu na diy ale dorwa艂em takie maluchy stosowane z powodzeniem w pro audio.

jak za 70z艂 fascynuj膮ce o dziwo dosy膰 naturalne granie bez wnerwiaj膮cej g贸ry kt贸ra jest wybitnie szczeg贸艂owa jak na 2,5gr papieru.

Kusi mnie o偶eni膰 to z papierowym 8 cali.

Chocia偶 na szybko po艂膮czy艂em to z sba CAC i mi kopara opad艂a.

Ostatnia edycja:
Nie na temat...
Mo偶e i nie w temacie, ale kto艣 ma pomys艂 jak wyprostowa膰 o艣k臋 potencjometru? Jest zgi臋ta na samym pocz膮tku od razu za nacinanym najs艂abszym miejscu. my艣l臋 nad w艂o偶eniem w rurk臋 i lekkim wygi臋ciu, ale o艣ka na ko艅cu jest z szczelin膮 i podejrzewam, 偶e musz臋 co艣 w艂o偶y膰 w szczelin臋.

Nie na temat...
Mo偶e i nie w temacie, ale kto艣 ma pomys艂 jak wyprostowa膰 o艣k臋 potencjometru? Jest zgi臋ta na samym pocz膮tku od razu za nacinanym najs艂abszym miejscu. my艣l臋 nad w艂o偶eniem w rurk臋 i lekkim wygi臋ciu, ale o艣ka na ko艅cu jest z szczelin膮 i podejrzewam, 偶e musz臋 co艣 w艂o偶y膰 w szczelin臋.

Wymontuj potka i o艣k臋 wyprostuj w imadle. Inaczej go rozwalisz.

Taki zacny klocek grubo艣ci 52 mm oznacza pocz膮tek zbierania materia艂贸w na nowe fanaberie. Ciekaw jestem jak wyjdzie to konkretne amazaque (ovangkol) bo rozrzut kolorystyczny jest od 偶贸艂tego do czekoladowego. Chcia艂bym by wysz艂o takie mniej wi臋cej:

Ostatnia edycja:
Powr贸t
G贸ra