• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Ok. Chyba że tak. Czyli został ten nieszczęśliwy DVD i wzmacniacz.
Zobacz w opcjach dzwięu w DVD czy jakiś korektorów, super ulepszeń nie masz na włączanych. Jak są wszystko wyłącz. Czysty dźwięk ma być bez upiększania.
Planujesz podfrezowanie?

Ile kosztuje zrobienie zwrotnicy w polinku?

esh0, miodzio, do tego jakieś horny na szerokopasmowcu i może być niezły klimat :mrgreen:

Opioła u ciebie dużą zasługą tego jest taki surowy pokój sprawdź kolumny w innym pomieszczeniu, druga sprawa to wzmacniacz

Ja robie kolumny bez wytłumienia i nie ma mowy o żadnym dudnieniu. Ja sprzedałem Swoje Tonsil 2x13/40/2 + 10/80/7 jakiemuś kolesiowi co miał NADa o mocy jakieś 2x25 i miał pretensje że kolumny cicho grają i wysokie trzeszczą. Pomimo że u mnie jak był i mu puściłem na moim wzmacniaczu to uszy zatykał.

kondrax napisał:
Planujesz podfrezowanie?
Tak będą frezy, będzie też fornir, kolce i ewentualnie maskownice, ale to się okaże.
kondrax napisał:
Ile kosztuje zrobienie zwrotnicy w polinku?
Za obie zwrotnice zapłaciłem 200zł, nie orientowałem się w cenniku poprostu wysłałem schemat i dostałem wycene.

[ Dodano: 2009-02-18, 09:26 ]
jamess8 napisał:
Opioła u ciebie dużą zasługą tego jest taki surowy pokój sprawdź kolumny w innym pomieszczeniu, druga sprawa to wzmacniacz

Ja robie kolumny bez wytłumienia i nie ma mowy o żadnym dudnieniu. Ja sprzedałem Swoje Tonsil 2x13/40/2 + 10/80/7 jakiemuś kolesiowi co miał NADa o mocy jakieś 2x25 i miał pretensje że kolumny cicho grają i wysokie trzeszczą. Pomimo że u mnie jak był i mu puściłem na moim wzmacniaczu to uszy zatykał.
No to wpadnij w weekend jak masz czas z twoim wzmaczniaczem, to zobaczymy na co stać te daytony. Chyba wiesz gdzie miszkam?

opiola napisał:
Za obie zwrotnice zapłaciłem 200zł, nie orientowałem się w cenniku poprostu wysłałem schemat i dostałem wycene.
a pokaz jeszcze zdjecie jakie tam elementy wsadzili? bo cena nie jest za wysoka ;)

troche drobnicy do wykończenia pre i końcówki i ponad 100 zł zostawione w sklepie nawet nie wiem za co :razz:

elektroniczny na heweliusza o dziwo niektóre rzeczy mają tam taniej niż w aprovi
(aprovi RCA nakamichi 8 zł ... ten na heweliusza 4,5 a za 7zł mają neutriki :) gdzie na allegro neutrik to średnio 5,5 +15 przesyłki :P)

Zmontowane na proby z wytlumieniem. Przez pare tygodni postoja takie nie do konca wykonczone. W tle wzmacniacz mostek TDA wedlug projektu Irka i stare pierdziawki Panasonic'a ;-))

Patrząc na charakterystyki to nie są te same głośniki, w początek reprodukowanego pasma idzie zdecydowanie ostrzej, reszta pasma bardzo zbliżona. Także ja bym wymieniał jeśli masz już konkretną zwrotnicę.

27tbfcg ma rezonans 2 razy nizej, co napewno ma znaczenie szczegolnie przy niskim podziale.Pozatym ma ferrofluid a drugi glosnik chyba nie.

No to będę musiał wymienić(ciekawe czy się zgodzą) :mad: .

PS. O kurde ten polink jest zajebisty.... Wysłałem maila że chciałbym wymienić a tu telefon dzwoni za 5min i odzywa się pan Chorążyczewski z polinka i nie robił większego problemu - wymieni :wink: .

Ja też nie spotkałem się z tak świetną obsługą i dbałością o klienta jak w polinku. Sposób pakowania paczek mnie powala. Jak dostałem pierwszy raz od nich paczkę to mnie zatkało, że im się chce wkładać worki z pociętymi w środku fakturami :D, na dodatek ilość foli bombelkowej też nie mała.

Powrót