• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

panowie, jako ze odebralem dzisiaj pofrezowane radiatory to wracamy do mojego wzmacniacza...
myslalem o pewnej rzeczy i dostalem potwierdzenia o slusznosci tego od innych...
co powiecie na cos takiego?

rozmiar szybki podyktowany tym... ze taka mam :P
ale zawsze mozna pofrezowac troche ;)

tak, dokladnie
zastanawiam sie tylko czy zostawic taka duza szybke czy dac mniejsza - czasu mam jutro do 15 :P

szybek mam kilka ale jasnych. ale mam tez folie do szyb wiec bedzie ciemne ;)

Ja bym też zostawił szybkę tej wielkości - dobrze się zgrywa z resztą frontu pod względem proporcji. Jeśli była by mniejsza to wyglądało by to jak coś wciśniętego tam na siłę, stłamszonego, dla zasłonięcia czegoś pod spodem a tak to widać, że ma to swoją konkretną rolę w odbiorze całości.

Front planujesz zrobić z takim motywem poziomym czy będzie jednolity? Osobiście polecam właśnie takie poziome "mazy" bo to optycznie poszerza (wydłuża) front i zmniejsza jego wysokość a do tego jeszcze podkreśla poziomą linię szybki i zgrywa się z nią idealnie. Tylko jak planujesz uzyskać taki efekt? Nieznaczne rozsunięcie gałek zwiększyło by jeszcze ten efekt - gałki stanowią tutaj jakby granicę tego, co dzieje się na froncie i za duża "przestrzeń" za nimi trochę rozwala rozciągniętą w poziomie kompozycję całości - choć teraz w moim odczuciu i tak jest bardzo dobrze. No ale rozumiem, że umiejscowienie gałek może też być podyktowane względami technicznymi i tego nie przeskoczysz.

Moim zdaniem na tym renderingu front zaprojektowany całkiem perfekcyjnie ;)

malutkiz napisał:
a co tam będzie siedzieć? Uniamp?
na poczatku mial byc symasym
ale ze mam mocniejsze trafo to bedzie i sym i uni ;)

dabyl napisał:
Front planujesz zrobić z takim motywem poziomym czy będzie jednolity?
na fotce jest tekstura z programu.
czy uda sie wyszczotkowac to nie wiem - pobawie sie
ale w planach mialem piaskowanie i albo lakierowanie albo anodowanie

dabyl napisał:
No ale rozumiem, że umiejscowienie gałek może też być podyktowane względami technicznymi i tego nie przeskoczysz.
powiem ci ze zloze jutro obudowe z tego co mam i wsadze tam elektronike. zobacze jakie mam ograniczenia
dabyl napisał:
Moim zdaniem na tym renderingu front zaprojektowany całkiem perfekcyjnie
dzieki ;)

[ Dodano: 2010-01-21, 00:05 ]
aha - zapomnialem
radiatory byly krzywe - trzeba bylo je frezowac
i teraz radiatory maja 97mm a front 100mm
jak myslicie - zrownac front do tych 97mm czy zostawic wystajacy front i tyl po 1,5mm w gore i w dol?

w sumie pre i końcówka tylko wykończyć fronty (nie ma nigdzie fajnych gałek) dorwać siatke do otworów wentylacyjnych i ewentualnie poprawki okablowania.

no i TL sporo roboty przede mną, momentami zadudni, ale ogólnie już jestem na tak :D

Pawel S. może zrób sobie podświetlone nóżki przednie ? :twisted:

Jeśli zmatowisz krążek pleksy na obwodzie to będziesz miał równiej rozprowadzone światło w nóźce ;)

Pawel S. napisał:
takero, czytaj temat - 2 diody + czujnik IR :P
Tak też myślałem, ale po rozmiarach to spodziewałem że gdzieś umknął mi temat wyświetlacza LCD , ale jeśli jego brak to szybka nieco dziwnie wyglądać będzie...
No chyba że tak jak wyżej napisałem - jakiś frez na niej - jakaś haj endowa nazwa :P

Nie na temat...
dolphin123, nie obraz sie ale... cos TV ci nie pasuje jakoscia do sprzetu audio :mrgreen:

z mojego frezowania dzisiaj nic nie wyszlo
panowie ktorzy mieli napisac postprocesor do centrum obrobkowego dali dupy... a szkoleniowe EMCO ma za male imadlo i bede musial najpierw zrobic nowe mocowania zeby to obrobic :???:

Powrót