• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Niestety nie doszukałem się żadnego schematu, są ale jakieś takie rysowane ręcznie, nie wiadomo co jest co :| Chyba, że ktoś mi podrzuci na PW fajny schemacik co i jak, bo do 3875 mam cały opis w pdfie, spis elementów ( o płytke mi nie chodzi, bo będę robił na pająka ) itd.

Pająk ładnie zrobiony wygląda 100 razy lepiej niż na płytce :???:

Nie kupie z avt, po pierwsze się nie opłaca ( Kto te ceny wymyślił ?? ) po drugie jak robię sam, to sam ;) Gdybym robił na płytce, to bym sobie ją wytrawił :P

cudny90 napisał:
Pająk ładnie zrobiony wygląda 100 razy lepiej niż na płytce :???:
Pająk to bardzo pro rozwiązanie i bardzo dobrze wygląda, a do tego jest bardzo praktyczny ... Dla mnie pająk to zło ;p
cudny90 napisał:
po drugie jak robię sam, to sam ;) Gdybym robił na płytce, to bym sobie ją wytrawił :P
To zacznij od zrobienia sobie kondów z folii aluminiowej i śniadaniowej, potem zrób rezy i scalaka, a na koniec sam rozwałkuj sobie Cu na kable, na deser można też olać sobie radiator, ale ofkors z własnoręcznie wydobytej rudy bo inaczej to nie będzie DIY !
Ludzie - nie popadajcie w paranoję...

takero, bez przesadyzmu ;) Wiadomo, że lepiej kupić kit i sobie go złożyć, niż kupić gotowego technicsa/yamahe, czy co tam jeszcze za 500zł :P Ale wole sobie pozbierać elementy, te droższe, polutować, itd.

Pająk to bardzo pro rozwiązanie i bardzo dobrze wygląda, a do tego jest bardzo praktyczny ... Dla mnie pająk to zło ;p

Hm.. za dużo spidermana? :D Myślałem, że on był dobry :D :D

w tych wszystkich gc to warto jest jedynie jeden element na lepszy wymienić - kond wejściowy, dawanie jakiś tam kosmicznych kondów w zasilaniu czy rezów 0.25% to bezsensowna przesada która poza lepszym samopoczuciem nic nie daje, a już napewno nie wpływa na brzmienie.
Co do pająka - takie rzeczy to robił MDCS 5 lat temu i myślę że właśnie wtedy zakończyła się era pająków...
Nic za nimi nie przemawia.

eee... bez przesady, taki pajak do LM3875 gdzie sa AZ 4 rezystory to nie jest kiepski pomysl;)
teoretycznie gra najlpiej w p2p;)

Rezy to nie problem, ale trzeba też myśleć o 7 kablach - zasilanie, wejście i wyjście, a wtedy już tak różowo nie jest, łatwo zwarcie zrobić i utrudnione są zabawy z prowadzeniem masy, a w sumie rzeźby jest więcej niż z plytką.

cudny90 napisał:
Nie kupie z avt, po pierwsze się nie opłaca ( Kto te ceny wymyślił ?? ) po drugie jak robię sam, to sam Gdybym robił na płytce, to bym sobie ją wytrawił
ale ja tylko projekt podsunalem

Barthez napisał:
Ja za Sapeli płaciłem 5,80 zł netto za 1 m kw. Liście o wymiarach 290 x 34-35cm
jakbym nie znalazl nic na allegeo to moglbym prosic o pomoc? bo nieodpowiadaja na maile :|

co do pajakow - to nawet jak sie uda to zlozyc to i tak czasami niechce dzialac poprawnie :| dlatego wlasnie zrezygnowalem z pajakow

Pająki dobre są ;) Co do kabli to tzw. srebrzanka również ładnie się prezentuje :)

Jedyne, czego się obawiam to ekranowanie, itp. Żeby nie brumiło, buczało, ani nic w tym stylu :P

jakbym nie znalazl nic na allegeo to moglbym prosic o pomoc? bo nieodpowiadaja na maile :|
o pomoc prosić zawsze można :wink: Podstawową zaletą kupowania u nich jest to że można wziąć tyle liści ile się chce, a i ceny myślę że też są niezłe.

cudny90 napisał:
Co do kabli to tzw. srebrzanka również ładnie się prezentuje :)

Jedyne, czego się obawiam to ekranowanie, itp. Żeby nie brumiło, buczało, ani nic w tym stylu :P
Jesli chodzi o brumienie to lepiej zainteresuj się prowadzeniem masy...

Powrót