• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

no niby tak... ale totalnie postanowiłem zrezygnować z suba i potrzebuje czegoś co przynajmniej nasyci pokoik basem na tyle żebym nie zaczął znów o nim myśleć...

[ Dodano: 2008-02-21, 19:35 ]
No i ku**s !! Niedawno kupiłem ampli które właśni się wysypało... ponoć to często spotykany przypadek. I tak oto muszę sobie kupić jakiś wzmak stereo i z nową konstrukcją kupa....

mIKI, masz więcej takich linków? Uwielbiam oglądać takie worklogi ;) Duużo fotek i piękne wykonanie ;) Jak coś, prosiłbym o wysłanie na pw

mIKI, tez myslalem o lozysku ale odpada bo cam kant ma za maly promien :/
musialbym iec frez o srednicy ok 4mm...

ale zaraz sie tym pobawie

[ Dodano: 2008-02-22, 20:08 ]
rozpracowalem je :mrgreen:

ksztaltfp4.jpg

gdnfrezhp9.jpg

teraz poprostu wykonam takie cos frezem fi 6 a nastepnie wykozystam to jako wzorzec i skopiuje frezem z zalozonym lozyskiem na gorze

no wlasnie tak bede musial zrobic (tylko ze od szablonu) bo zapomnialem ze przeciez frez ma 6mm a trzpien 8mm wiec zadnego lozyska tam nie zaloze ;]

nigdy nie miałem tego głośniczka (tonsilka 16) ale wygląda baaaardzo podobnie do 20/80/2 jeśli idzie o materiały.

Pawel S., Będziesz zakładał na to jakieś pierścienie czy tylko wtopisz to w frezy?? No bo jakby nie było ja z kep`ami będę miał ten sam problem... :-/

Powrót