• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Paweł S., czym żłobisz te przerwy między "ścieżkami"?
Mi zawsze nieładnie to wychodzi i na dodatek pocę się przy tym jak świnka :razz:

Ja zwrotnice składam łącząc elementy bezpośrednio ze sobą. Zastanawiam się czy grubość (przekrój) miedzi na laminacie może mieć jakiś wpływ na dźwięk? Czy jednak nie ma to żadnego wpływu i lepiej jest wytrawić płytkę niż bawić się w łączenie i klejenie elementów.

[ Dodano: 2008-03-18, 22:19 ]
Ja zwrotnice składam łącząc elementy bezpośrednio ze sobą. Zastanawiam się czy grubość (przekrój) miedzi na laminacie może mieć jakiś wpływ na dźwięk? Czy jednak nie ma to żadnego wpływu i lepiej jest wytrawić płytkę niż bawić się w łączenie i klejenie elementów.

caMaro, nozyk. no niestety reka boli bo trzeba dobrze przytrzymac zeby rowno wyszlo...

roznica napewno jakas jest ale watpie zeby ktos ja uslyszal

Paweł S. .... całkiem nieźle Ci to wyszło... zdecydowanie lepiej niż robota killera :-) Ciekawe jak się sprawdzi dzieło borysa

MormoN, tak sie spieszylem zeby wyslac ta paczke przed zajeciami ze az zapomnialem jej przetestowac... :oops: ale powinna byc OK ;)

MormoN napisał:
zdecydowanie lepiej niż robota killera
w swieta chyba wystawie na probe aukcje na allegro

ogolnie to najlepiej robic zwrotki p2p, sa takiefajne laczniki do lutowania i tez jak sie zrobi schlludnie wyglada dosc ladnie;))

Witam kolego moze ja cos pokaze juz od dwoch tygodni walcze z obudowami i nie moge skonczyc :) a fornir czeka. Tak wiec konstrukcja 2 drozna na visatonkach ktorych nabylem od kolegi z audiomanii pozdrawiam i wrzucam foto:

Załączniki

• dsc04926_resized_152.jpg
    dsc04926_resized_152.jpg
    53.3 KB · Wyświetleń: 0
Do miki ja wiem czy tak daleko okolo 2cm a jak wykoncze to fornirem to nie bedzie tego widac a co do strony akustycznej to i tak nie jest zle :)

tez mi sie wydaje ze te cm maja niewielkie znaczenie w odsluchu... co najwyzej 10 czy 15 cm odstepu.... chyba za z bardzo bliska ale to mija sie z celem.

lysykrzysiek to SC10N i W170? Możesz coś powiedzieć o dźwięku? Zwrotka uniwersalna czy robiona konkretnie pod te głośniki?

Powrót