• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Prace nad Bolero 200 trwają powoli ale do przodu:

Zwrotnice Bi-Amp, wszystko jak w oryginale jedynie zmiana elementów na Jantzen Audio i MDL + mała zmiana w torze wysokotonowym.

Obudowy są w fazie wykańczania, robione od zera wg. oryginału, fornir dąb, front MDF w czarnej strukturze.

Pozdrawiam

Nie na temat...
zgaduj :) :flapper::flapper::flapper::flapper:
dodam że to najtwardszy mdf gęstość > 800 kg/m3

nowy, nie widziałeś innego rozwiązania, niż kanapka? Która jest najgorszym z możliwych rozwiązań ...

A poza tym brzydkie kolumny :P niestety

nowy, nie widziałeś innego rozwiązania, niż kanapka? Która jest najgorszym z możliwych rozwiązań ...

A poza tym brzydkie kolumny :P niestety
Nie zgodzę sie temat sprawdzony najlepsze rozwiązanie z możliwych

grają już takie kolumny około roku zero problemów z lakierem itp
PICT5696.JPG

https://picasaweb.google.com/103658162337910430862/HumbleStatement#

Nie twierdzę, że te kolumny Ci się rozlecą. Będą działać i wyglądać tak jak mają wyglądać, ale wydałeś dużo kasy na MDF, docinanie, szlifowanie frezowanie czy co tam jeszcze, w dodatku kupa roboty, a ten efekt możnaby uzyskać o wiele prostszymi i tańszymi metodami.

Nie twierdzę, że te kolumny Ci się rozlecą. Będą działać i wyglądać tak jak mają wyglądać, ale wydałeś dużo kasy na MDF, docinanie, szlifowanie frezowanie czy co tam jeszcze, w dodatku kupa roboty, a ten efekt możnaby uzyskać o wiele prostszymi i tańszymi metodami.

Ja nie widziałem innego sensownego wyjścia a CNC nie było tak drogie jak ci się wydaje :)

Ja bym stawiał 70kg+/- paka :)

solidworks policzył kolumny na 97kg

Powrót