Nie na temat...
Jak zobaczyłem ceny płyty ciętej w castoramie to się przeraziłem, ponad 40zł. Jak budowałem suba to 150zł zapłaciłem za 6m^2 płyty 22mm plus pocięcie na ile kawałków chcę za pomocą CNC, więc wyszło 25zł za metr ciętej. | ![]() |
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jak zobaczyłem ceny płyty ciętej w castoramie to się przeraziłem, ponad 40zł. Jak budowałem suba to 150zł zapłaciłem za 6m^2 płyty 22mm plus pocięcie na ile kawałków chcę za pomocą CNC, więc wyszło 25zł za metr ciętej. | ![]() |
No to przecież przyjęli zlecenie i przełożyli termin odbioru. Poza tym skoro jest informacja o minimalnych wymiarach formatek to ma jednak prawo odmówić, więc tak na prawdę to, że je pocięli w tym przypadku było trochę grzecznością z ich strony. Więc jeśli ktoś robi coś dla Ciebie co nie leży w jego obowiązkach i się spóźni z wykonaniem tej pracy lepiej odpuścić i nie nie robić zamieszania, bo następnym razem może mieć Cię po prostu w dupie ![]() Z resztą w innych przypadkach też czasem lepiej odpuścić. A tak na marginesie, czy w Castoramie na Pilotów nie płaci się przypadkiem za każde cięcie? | ![]() |
A tak na marginesie, czy w Castoramie na Pilotów nie płaci się przypadkiem za każde cięcie?
No ja jakoś nigdy się nie przejechałem na castoramie albo Leroy (a kilkanaście razy brałem płyty pocięte) ale za to nigdy już nie wezmę od "profesionalnej" stolarni czegokolwiek. Gość zamiast np 68.6cm tnie 69 a chyba nie musze tłumaczyć co to jest 4mm...Z marketowego cięcia czasem trudno dużą szufladę fajnie poskręcać. Nie muszę chyba wywodów prawić co to znaczy +/-1mm dokładność..
Pod jakim względem?Co sądzicie o takim projekcie?
Pod jakim względem?