• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Po co to takie szerokie ? spokojnie 2cm mozna zdjąć. I ten tweeter na samej górze, na jakiej jest on wysokości? Chyba z 1m lub wyżej.

mozna, ale to bym zrobil scieciami a nie zmiana wymiarow obudowy (nie wiem jak to wplynie na prace TL)
tak, glosnik jest 1m nad podloga. co uwazam za plus
jedynie te duze powierzchnie plaskie troche strasza. a'la avalon i po problemie ;)

A co to za plus ?
przypomnij sobie na jakim poziomie slucham ;)

ju2q3f8yfi6mek6o6jc7_1371820559.jpg

jeszcze troche bym sie pobawil i da sie zrobic z tego ladna obudowe ;)

poczytaj troche posty wstecz. 10" jest moje, reszta pozyczona od kolegi
jak sie sprawdzi to koledze robie parke
jak nie to zosaje rozlozyc prototyp i oddac glosniki

10" w b-r sprawuje sie znakomicie wiec i tak u mnie zostanie

Pawel S Qba twierdzi, ze najlepiej grająca sprzedawana przez niego kolumna to właśnie 15 seasa z mniejsza alu kopulka.
Więc teoretycznie dobrze wybrałeś :)

Wie, że rysowałem obudowę na podwójny front, ale myślałem, że zrobiłeś na pojedynczy...co było o tyle dziwne, że zrobiłeś podwójny spód zgodnie z moim rysunkiem.
Koniecznie zrób frezy. Bez tego będzie miał mocno zafalowaną charkę na tweeterze.

Glosniki trzymaja sie na kilku wkretach, podobnie jak front, na szybkosci polutowana zwrotnica, brak wytlumienia, cienkie kabelki....wszystko to przez ciekawosc. Mimo tej prowizorki na moje ucho calosc brzmi swietnie Ale zrobie wszystko jak nalezy, obiecuje;)

Powrót