• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

A ja właśnie spiąłem głośnik w 4ohmy, już wzmacniacz nie płacze, a przez moment jak podgłośniłem było bardzo groźnie, aż zaczął strzelać skubany :biggrin:

Opór jest 2x większy, ale o dziwo głośność się drastycznie nie zmieniła, cały czas mam potka ustawionego w tej samej pozycji co wcześniej, i jakoś basu nie brakuje.
Dlatego linia mi się podoba, można użyć słabszy wzmacniacz a i tak basu będzie sporo :razz:

Załączniki

• bez tytułu.JPG
    bez tytułu.JPG
    41.5 KB · Wyświetleń: 0
zvzlhbllajlk5wd5ztqa_1372511109.jpg

Zwyczajny przewod, grubosc miedzi w izolacji to 2,5mm...
W kazdym razie ciesze sie zakupu hehe

Kabel "California Boom Proffesional Speaker Cable", sprawdzilem tak jak Marian radzil. Magnes go nie bierze.

Dobra, koniec tematu:)

A czy uwazacie ze to profanacja instalowac taki przewod do wavecora, auruma i ushera?
Mialem na oku przewod Profigold za 14zl/m. Klasowo by pasowal do glosnikow, ale czy uslysze te kilkadziesiat zl roznicy w cenie? Watpie...

Rzuciłby ktoś okiem czy poprawnie sklecona zwrotka?

@robsont
Mam chyba taki kabel. Po pewnym czasie miedź w środku zrobiła się cała czarna. Na całej długości kabla nie tylko na odizolowanej.

Załączniki

• zwrotka.jpg
    zwrotka.jpg
    124.5 KB · Wyświetleń: 0
Mam chyba taki kabel. Po pewnym czasie miedź w środku zrobiła się cała czarna. Na całej długości kabla nie tylko na odizolowanej.

O właśnie, dlatego niektóre kable niby niczym się nie różnią ale po czasie wychodzi ich "taniość".

A ja właśnie spiąłem głośnik w 4ohmy, już wzmacniacz nie płacze, a przez moment jak podgłośniłem było bardzo groźnie, aż zaczął strzelać skubany :biggrin:

Opór jest 2x większy, ale o dziwo głośność się drastycznie nie zmieniła, cały czas mam potka ustawionego w tej samej pozycji co wcześniej, i jakoś basu nie brakuje.
Dlatego linia mi się podoba, można użyć słabszy wzmacniacz a i tak basu będzie sporo :razz:

Udostępnisz jakieś szczegóły dotyczące tej obudowy?

Udostępnisz jakieś szczegóły dotyczące tej obudowy?

To na razie obudowa testowa, i moim zdaniem (po testach) linia powinna być dłuższa (gra gorzej/nie schodzi tak nisko niż poprzednia na 8" AWX) :)
Ale nie ma problemu, jutro mogę wrzucić projekt tego co jest teraz.

Tak naprawdę moja linia jest dłuższa od linii LuSzTiego na 10" AWX, a i tak myślę że lepiej by było ją wydłużyć, lub dać większe SD na początku.

Nie spieszy mi się specjalnie aż tak. Mogę poczekać ma finalna wersję. Ty nasz 10" czy 12"? Mam 12" w zwykłej br i tak z ciekawości bym taka linie przetestował -porównał sobie.

Powrót