• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Borys@
czym będziesz napędzał tego stworka?
Nie będzie to troszkę za wolny głośnik do szybszych "rytmów"?

Glosnik bedzie w budzie BR, BR bedzie mozna sobie zatkac (zasymuluj sobie ten glosnik w klozecie i kuknij jak to wyglada), napedzane bedzie najprawdopodobniej tym:

lpajiesor5wko6h75ey1_1382343456.jpg

Różnica taka jak po wymianie kondensatorow na lepsze ;)

---------- Post dodany o 09:48 ---------- Poprzedni post o 09:45 ----------

No to zabawę czas zacząć

Ja zakoncczylem w koncu swoje kolumny 8935&9950-20@TL w pelni. Juz graly ale bez podstaw i bez wyrownanego materialu usjcia kanalu.Jest to przerobiony projekt Hermesa troszke zwiekszona glebokosc kosztem szerokosci.

Sorrki za foty aparat odmowil posluszenstwa.
Ujscie kanalu z filtra dla rybek o najwyzszej wielkosci oczek - koszt 12 zl oba. A nie jak ktos na moje pytanie zarzucil jakims filtrem za 60 zl :D Podstawy 4 mm stal malowana proszkowo na czarny mat sruktura. Gwint na kolce metryczne. Jak mi autor pierwowzoru pozwoli wrzuce caly projekt.

Ja zakoncczylem w koncu swoje kolumny 8935&9950-20@TL w pelni. Juz graly ale bez podstaw i bez wyrownanego materialu usjcia kanalu.Jest to przerobiony projekt Hermesa troszke zwiekszona glebokosc kosztem szerokosci.

Sorrki za foty aparat odmowil posluszenstwa.
Ujscie kanalu z filtra dla rybek o najwyzszej wielkosci oczek - koszt 12 zl oba. A nie jak ktos na moje pytanie zarzucil jakims filtrem za 60 zl :D Podstawy 4 mm stal malowana proszkowo na czarny mat sruktura. Gwint na kolce metryczne. Jak mi autor pierwowzoru pozwoli wrzuce caly projekt.

Ty lepiej powiedz jak to gra i czy masz porównanie do BR. Mam takie głośniki i się zastanawiam w co je ulokować. Słucham rocka i okolic.
Pozdrawiam.

Nie na temat...
wyslany poczta priorytetem ;)
mam nadzieje ze bedzie 84mm pasowalo (podales 83mm)

---------- Post dodany o 12:13 ---------- Poprzedni post o 11:55 ----------

oj musze dobrze wygrzac FX-300 zanim oddam je wujkowi. one jeszcze basem nie graja :???:

Ty lepiej powiedz jak to gra i czy masz porównanie do BR. Mam takie głośniki i się zastanawiam w co je ulokować. Słucham rocka i okolic.
Pozdrawiam.
Jesli twoj target to tylko taka muza to wg mnie musiz rozejrzec sie za czyms innym. Ta Tl'ka eksponuje te czestotliwosci co w rocku schodza na dalszy plan. Wlasciwie to bym sie zastanowil czy te ushery w jakielkolwiek budzi beda dobre do takiego gatunku.

Tyle, że Ty zdaje się słuchasz wyższego modelu Usherów. Ja bym nigdy nie powiedział przy 9950 i np 8945a, że są świetne do rocka.

Wlasciwie to bym sie zastanowil czy te ushery w jakielkolwiek budzi beda dobre do takiego gatunku.

Zależy co ma na myśli ten który pisze słowo "rock".
Do metalu i "ciężkiego rocka" (i tu pojawia się pytanie, co dla kogo oznacza ciężki rock) się nie nadają, ale np. Dire Streits brzmi przyjemnie.

Ten tydzień wziąłem się za siebie i działałem z monitorami przed robotą. Efekt poniżej:

Do zrobienia: pierdzirurka z tyłu, frezy, mata butylowa w środku, gniazda, szlifowanie i natrysk lakieru.
Dwa pierwsze punkty postaram się opanować w poniedziałek przed szychtą.

Odnośnie BR; zastanawiam się czy warto skoro to mają być tyły do kina 4.1 (lub 5.1 jak wygospodaruję kilka srebrników na dodatkowy monitor)

skoro wszyscy to i ja
malo widowiskowe ale zawsze cos ;)

n5oqkaakmemjkav3n5j1_1382820129.jpg

zwrotnice w kolumnach. na to przyszedl "kocyk" z watoliny
czekam az mi podstawy wyschna i montuje w calosc

Powrót