• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Zależy co ma na myśli ten który pisze słowo "rock".
Do metalu i "ciężkiego rocka" (i tu pojawia się pytanie, co dla kogo oznacza ciężki rock) się nie nadają, ale np. Dire Streits brzmi przyjemnie.

Może akurat Dire Streits to nie wszystko mi podchodzi, ale lubię. Metal niekoniecznie, bardziej punk, indie, klasyków tego gatunku. Wykonawcy zahaczający lekko jazzowo , dobre żeńskie wokale (Florence Welch) więc wydaje mi się, że nie ograniczam się tylko do naparzania gitarami. Pozdrawiam.

Ja również zabrałem się do roboty. Paczki skręcone, pozostaje wykończenie.
wwba8fszcryc8ac3spxj_1382910030.jpg

lsaxdpc7ztjgeszxlbu9_1382910038.jpg

Dla zainteresowanych mogę udostępnić projekt obudowy. Wysokość 90cm, waga 30kg. Zamierzam okleić je kocem, czy będzie dobrze jak zrobię to w takiej kolejności: boki/tył->podstawy->przód? Jest to moja pierwsza konstrukcja, więc wszelkie szczegółowe uwagi/rady są wskazane :)

Ps. Głośniki to: Beyma 12"k-200, Beyma 8"M-100, monacor MHD-120

heh Dzięki. Nie mogę się doczekać momentu, kiedy zagrają z dostrojoną zwrotnicą :) Jeszcze wracając do pytania o oklejanie. Gdzie polecacie wykonać łączenia i czy kleje tapicerskie bez problemu trzymają się szpachli?

Te focale, to wlasciwie zwykle monitory dwudrozne dzialajace w pionie, lecz dolozono tam sub bas z membrana bierna. Takie dziwadlo :)

Powrót