Właśnie, jak tam wasze boje. Kto wygrał iluminator czy rewelator? Bo bardzo mnie to interesuje, a wolalbym raczej prosty front.
Ostatnia edycja:
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
w praktyce i tak nie da się zwykle więcej uzyskaćWole miec 15-20dB rewers
jak na 5k masz dzwon to w życiu nie będziesz miał tam zgrania .40dB i zero zgrania powyzej 5Khz. Sprawdzone w praktyce.
Faza zgodna w paśmie 1-10 kHz? Po jaką cholerę? Przecież to żadnego sensu nie ma bo powyżej 5 kHz to już sam tweeter gra a woofer już dawno przestał śpiewać...
Musiałbym posłuchać Twoich zwrotnic szeregowych by coś wysnuć bo tak to mogę zgadywać.
Cale to DIY trzeba weryfikowac uchem, kazdy to ucho ma inne wiec pojecie lepszosci jednego nad drugim rozwiazaniem bedzie wzgledne.
No fajnie faza sie nam bedzie ladnie zgadzac ale czy zostanie to potwierdzone przy tescie odsluchowym ? Ciezko odpowiedziec na takie pytanie
Zwrotnice szeregowe nie maja tutaj nic do tego. Uzywam ich, bo przy pewnych warunkach graja dla mnie lepiej niz ich odpowiednik rownolegly. I dodatkowo jakos latwiej mi sie na nich projektuje.
Zgodnosc fazowa w szerokim zakresie wynika glownie z topologii filtrow oraz relacji czasowych glosnikow.
A miał ktoś tak, że niektóre utwory na teoretycznie gorszym sprzęcie brzmiały lepiej, a na tym niby lepszym było słychać różne słabości?...
Od zawsze lepszy sprzęt ujawnia słabe punkty nagrania/akustykiA miał ktoś tak, że niektóre utwory na teoretycznie gorszym sprzęcie brzmiały lepiej, a na tym niby lepszym było słychać różne słabości?...
jeśli gdzieś poza cięciem oba głośniki się odejmują to jest nieprawidłowe zgranie fazowe, zgadza się?