• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Mój Mikołaj nie zawiódł ale jak zwykle DPD tak.
Czekam na paczke jak głupi, chodze do okna jak na gwoździach a tu nagle w systemie że była próba doręczenia a kuriera w okolicach nawet nie było:-(
DPD na okrągło czy mi czy znajomym wywija takie numery, więc nie polecam tej pseudo firmy "kurierskiej".

Mój Mikołaj nie zawiódł ale jak zwykle DPD tak.
Czekam na paczke jak głupi, chodze do okna jak na gwoździach a tu nagle w systemie że była próba doręczenia a kuriera w okolicach nawet nie było:-(
DPD na okrągło czy mi czy znajomym wywija takie numery, więc nie polecam tej pseudo firmy "kurierskiej".

Ja bym nie uogólniał, moze w twoim rejonie 1-2 kurierów jest słabych, u mnie kurier DPD jest najlepszym kurierem.

Trzeba było jeszcze pózniej zamówić ;)
Albo doręczenia zrobic ok 18 i zamówić kuriera w stroju Mikołaja :D

Ja dziś rano zadzwoniłem sobie do DPD, wziąłem numer do kuriera, zadzwoniłem, dogadałem się co i jak i paczuszka o 8:30 była już u mnie.

No i co? Mozna? :)

---------- Post dodany o 14:15 ---------- Poprzedni post o 14:14 ----------

A ja dzis sprzedałem wzmacniacz lampowy :)
Klient odebrał sam :)

---------- Post dodany o 14:18 ---------- Poprzedni post o 14:15 ----------

Informacje o przetwornicy:

Moc przetwornicy jaką da się wycisnąć to okolice 850W, napięcie zasilania jest ustalone na 60V, dodatkowe 3 uzwojenia pomocnicze na PRE lub zabezpieczenia kolumn 3x18V. Jest to w sumie klasyczna przetwornica push-pull, kluczowanie w okolicach 132kHz.

Mi na tej paczce aż tak niezależy ale z koro telefonicznie przed wysyłką gwarantują dostawę we wtorek to coś nie tak, po za tym po co ją brał z magazynu jak niemiał ochoty dostarczać?
Mniejsza o to, z mojej strony nigdy już DPD.

Mi na tej paczce aż tak niezależy ale z koro telefonicznie przed wysyłką gwarantują dostawę we wtorek to coś nie tak, po za tym po co ją brał z magazynu jak niemiał ochoty dostarczać?
Mniejsza o to, z mojej strony nigdy już DPD.
Ale mnie akurat zależało,żebyś dostał pod choinkę:)
I skoro taka międzynarodowa firma deklaruje się oficjalnie na swoich stronach ,że bezproblemowo dostarcza do 14-tej,to w czym problem?Wysłałem.
Już złożyłem reklamację(dosadnie),pewnie niewiele pomoże ale z mojej strony są skreśleni z listy!Amatorka i w dodatku kłamstwa.Żenada!
Jedyny plus tej sytuacji ,że odpoczniesz od DIY przy rodzinie:)

Spokojnych Świąt... i idealnych hfe Wszystkim !!!

Ostatnia edycja:
Na razie będzie zestaw z CA18RNX. Docelowo ma być z W18E001 ale kiedy to będzie, to nie wiem. Dobrze że ja cierpliwy jestem :)

UWAGI MODERATORA
Jeszcze jeden post nie na temat w "budowanie na ekranie" i polecą ostrzeżenia.

---------- Post dodany 25.12.2013 o 00:01 ---------- Poprzedni post 24.12.2013 o 23:06 ----------

Słucham dwóch aplikacji FW168 + NeoCD1.0
TL i BR
...no kurde nie mogę się zdecydować co wybrać na finalną konstrukcję :unsure:

Jedno co przemawia bardziej za BR to to, że Founteki nie grają "ciepło", więc i bas nie powinien być ciepły, łagodny, "misiowaty"...

Wczoraj udalo mi się wygospodarować trochę czasu i złożyłem pierwszą w swoim życiu zwrotnicę:)

Jak ktoś by znalazł czas to mógłby rzucić fachowym okiem i sprawdzić czy wszystkie łączenia są ok??( jeśli chodzi o jakość wykonania to zdaję sobie sprawę że nie stoi na wysokim poziomie)
Legenda:
SW - source wavecor
FS - Fountek source

Projekt LuSzTiego
http://diyaudio.pl/showthread.php/22877-Wavecor-TW030-WA08-Fountek-FW168-projekt-by-LuSzTi

Pozdrawiam i życzę wszystkim wesołych i spokojnych świąt!

Ostatnia edycja:
Te rezystory połączone ze sobą to mają być połączone szeregowo a nie równolegle.
Reszta wyda się być OK, choć można było to lepiej ułożyć. Jeśli nie stosujesz terminala do bi-ampingu to przecież oba source są połączone ze sobą.

Ostatnia edycja:
Powrót