• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Poruszyłeś temat E450, ja mogę powiedzieć śmiało że jak się tak zastanowię to nie słyszałem nic co gra lepiej od A5, a w zasadzie to od F5 (ten mi bardziej przypasował w moim systemie), robię E450 z małą nadzieją, że może da radę dorównać im. Zobaczymy co będzie, jak nie wracam jednak do klasy A i już nie kombinuje.

Z mojego doświadczenia, z dotychczasowych konstrukcji DIY jakie były u mnie pozostała klasa A.
Jedyne co ostatnio mnie miło zaskoczyło, to mono bloki Classe w klasie AB. Robiły robotę.

Z mojego doświadczenia, z dotychczasowych konstrukcji DIY jakie były u mnie pozostała klasa A.
Jedyne co ostatnio mnie miło zaskoczyło, to mono bloki Classe w klasie AB. Robiły robotę.

Robię E450 jeżeli się spisze i pozytywnie zaskoczy możliwe, że będę szedł w P7100, jeżeli nie spisze się, wracam do F5 lub F5 T spróbuję.

Dawniej robili takie ladne zolte grzejniki, tez sie nadawaly na radiator :P

reb74ydoc6moybz0muxs_1390002721.jpg

x3madjl2zf5bmjvlm9u6_1390074443.jpg

ostatni transport i sie przeprowadzilem ;)
teraz trzeba to rozpakowac :/

s77dx2gmvm7igkiktucj_1390074447.jpg

a tu przy okazji maly wypadek z pracy :blushing:

Founteki, które składam dla kuzyna mają się już następująco:

Udało mi się za pomocą dołączonej do frezarki prowadnicy równoległej idealnie wyciąć otwór pod terminal. Wchodzi ciasno :D

Wycinanie pól w pcb zwrotnicy trwa dwie minuty - Proxxon IB/E + szeroki kamień szlifierski.

Wczoraj po południu byłem zamówić płyty w Leroy Merlin Mikołów na dwie kolejne pary kolumn. Wyszło ponad 4m[SUP]2[/SUP] wiórowej i takaż ilość hdf. Zapłaciłem 120zł. Precyzja cięcia nie jest najgorsza, ale i tak jutro będę poprawiał płyty frezarką. Wziąłem jeszcze na sprawdzenie klej Pattex do drewna i najtańsze ściski kątowe.

Mam midwoofery, ale nie mam tweeterów - z czym połączyć Usher 8848p i Dayton RS180-4 ? Pasowałyby http://audiotransducers.com/pl/104mm/35-wavecor-tw030wa07.html i http://audiotransducers.com/pl/104mm/55-wavecor-tw030wa05.html ?

Miał ktoś fornir z serii oliwka? Podoba mi się http://allegro.pl/fornir-okleina-oliwka-sewilla-ols-x26-cdo-1-8-m2-i3828943774.html ale nie wiem czy na żywo wygląda dobrze i jest też nie najtańszy.

P.S.
W domu i piwnicy bajzel, bo remont robimy, także na syf proszę nie zwracać uwagi :)

Ostatnia edycja:
Braciszek dla selektorka ;P (LM4780 by jaromas :) )
Jeszcze nie skończony - nóżki, no i upakować do środka elektronikę.

Małe zmiany na warsztacie, niby zwykła gąbka ale jednak pomogło. Jutro jeszcze dół do skończenia.

Na chwile obecną ściana z lewej będzie wyklejona w 3/4 powierzchni, ta z prawej w 1/4, reszte newralgicznych miejsc już mam wytłumione lub pozastawiane różnymi gratami które funkcjonują jako rozpraszacze. Wykończenie tych ścian było taką kropką na i. Puki co jest ok :)

Nic specjalnego, zwykła gąbka z allegro grubości 2cm. Tanio wyszło a poprawiło warunki. Na nic bardziej wymyślnego nie mam tam miejsca.

---------- Post dodany 21.01.2014 o 13:15 ---------- Poprzedni post 20.01.2014 o 20:35 ----------

Co to będzie, co to będzie ;)

Powrót