• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Coś konkretnie dopracować w tyłach ?
mi w glowie siedzi inny tyl - chyba z pierwszych
zamiast prostego wciecia byly plynne przejscia
sonus_faber_liuto_monitor_2.jpg

Czas na lakierowanie, a potem tyły (i znowu lakierowanie ;) ):

94spm6hbvjd0zogp6175_1392985500.jpg

Pod wysokotonówki dojdą podkładki więc będą na równi z frontem. :)

gi,

górna i dolna ścianka kolumn są równiez fornirowane, czy wykonane z litego drewna ? Jeżeli fornirowane, wyginałeś fornir nad parą aby uzyskać w sumie ostry łuk ?

No tak rozważałem je, a właściwie wersję z Guarneri Memento (ta wklejona przez ciebie to Cremona Auditor):
vrir2j1lh1lunapznkfy_1392995092.jpg

Wybrałem jednak wersję Homage jako, że jest imho ciekawsza (większa ilość detali). Zobaczę może trzasnę dwie wersję i ocenie irl ;-)

gi,

górna i dolna ścianka kolumn są równiez fornirowane, czy wykonane z litego drewna ? Jeżeli fornirowane, wyginałeś fornir nad parą aby uzyskać w sumie ostry łuk ?

Fornirowane (niestety wziąłem ostatni Bloodwood na rynku i z tego co wiem jest jakiś zakaz wycinki obecnie, stąd brak tego towaru na rynku), ale chętnie bym robił z litego drewna jak bym tylko mógł ;)

Owszem gięte jak mówisz, klon dało się bez tego, tutaj niestety nie.

Sorki za złą jakość zdjęć - na szybko z telefonu.

14SCX + AWX :) Po długich bojach wreszcie skręcone do kupy i grają :)

mogles pisac ze nie masz srubek to bym zapakowal :???:
znajdziesz cos u siebie? czy doslac?

---------- Post dodany o 01:06 ---------- Poprzedni post o 01:04 ----------

a jak wrazenia?
rozumiem ze GDNy musza sie wygrzac...

Wkrety kupowalem specjalnie do tego projektu ale faktycznie sa paskudne :-)

Co do wrazen to przyznam, ze jestem pozytywnie zaskoczony, podobaja mi sie jeszcze bez wygrzania. Faktycznie ten scx daje rade. Gdybym nie wiedzial ile kosztuje to bym w zyciu tyle mu nie zaproponowal. Oczywiscie lekko niskie podbilem na + 3 db na wzmaku ale efekt jest bardzo dobry. Na moje pierwsze wrazenie graja lepiej niz ushery s-520 co kiedys mialem bo nie kluja w uszy i latwiej je napedzic bo praktycznie podstawowym wzmakiem.
Kolumienki graja juz u ojca i w porownaniu do starych zg15 to jest mega. :-)

Ps. Skrzynki od marko3t prezentuja sie rewelacynie. Calosc wyszla bardzo pro pomijajac wkrety :-D

Ostatnia edycja:
Relacja bezposrednio z placu boju.
Dorobilem sobie oddzielny stopien wyjsciowy zeby robota szla szybciej, tylko wejsciowki podmieniac wystarczy (to co wisi na kabelkach).

sc5s6o3jtg7ebalcdfh5_1393056125.jpg

Powrót