• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

PM masz je od kogos z as? Byly tam opisywane podobne woofery.
U siebie bede mial dwa za 79zl stxa 12" i parametrami idealne do OB, tyle ze nawet z dwoma na strone nie bedzie to mialo efektywnosci sporej. Srodek fw168 a na gorze wavecor lub hds.
Wyglad jamo jest ok, ale u siebie zrobie chyba wersje symetryczna z przesunietym srodkiem i gora, dodstkowo dajac "boki" 8-12cm.

Jeszcze za wczesnie na wrazenia, trzeba zrobic zwrotnice.

PM, dawaj adres na maila, jestem w weekend .

Z checia bym zaprosil, ale u mnie te glosniki grac nie beda. Zwrotnica bedzie strojona w domu klienta :)

PM masz je od kogos z as? Byly tam opisywane podobne woofery.

Dokladnie.

U siebie bede mial dwa za 79zl stxa 12" i parametrami idealne do OB, tyle ze nawet z dwoma na strone nie bedzie to mialo efektywnosci sporej. Srodek fw168 a na gorze wavecor lub hds.
Wyglad jamo jest ok, ale u siebie zrobie chyba wersje symetryczna z przesunietym srodkiem i gora, dodstkowo dajac "boki" 8-12cm.

Buduj, a efektywnoscia to sie tak nie przejmuj, dobry tranzystor to pociagnie :)

PM: to te stx z allegro ?

Nie nie.

front jest zamocowany na zawiasach, jest mozliwa regulacja kata dechy. Podporka nie wyglada szalowo ale to jest element, ktory bedzie pozniej zmieniony na inny.

Wreszcie dostałem blachy z cięcia ;)

Terminale do projektu 2way (pozostaje powiercić otwory (są napunktowane).

Panel do BG1 :)

Bede robil jeszcze dipole na 30cm, mysle ze takie kolumny spokojnie zmieszcza sie w kazdym pokoju, nie sa takie duze jak 15 calowe. Jedynie efektywnosc bedzie mizerna.

Jeszcze za wczesnie na wrazenia, trzeba zrobic zwrotnice.

Z checia bym zaprosil, ale u mnie te glosniki grac nie beda. Zwrotnica bedzie strojona w domu klienta :)

Dokladnie.

Buduj, a efektywnoscia to sie tak nie przejmuj, dobry tranzystor to pociagnie :)

Nie nie.

front jest zamocowany na zawiasach, jest mozliwa regulacja kata dechy. Podporka nie wyglada szalowo ale to jest element, ktory bedzie pozniej zmieniony na inny.
Ah Pogromco patrząc na twoje odgrody przypomniały mi się Jamo R909. Nigdy nie słyszałem takiej aplikacji jednak czytając recenzje flagowego produktu Jamo wnioskuję, że to bardzo ciekawy typ "obudowy".

http://stx.pl/sw-stx-15-3-800-8-f-a-mc.html
te mam zamiar kupić , jeśli to te same to jak się sprawują , ja chce je dać do obudowy aperiodic.

To nie ten sam glosnik, zupelnie inne parametry. Ten ma silniejszy naped i bardzo niski qts. W aperiodiku bedziesz mial strasznie niska sprawnosc, jak bedziesz chcial wyciagnac niski bas.

Powrót