• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Ja stosowałem do forniru kleju Rakoll - do płaskich powierzchni jest jak najbardziej - jest co, czym i jak docisnąć. Gorzej to wygląda w konstrukcjach o obłych kształtach i rożnych gabarytach. Z racji tego problemu w swoich najnowszych projektach zmuszony zostałem do klejenia na Pattex Universal Classic. Smarowanie - odparowanie - ostrożne przykładanie i powolne przyklejanie - następnie dociskanie np. butelką. Jak jest duża powierzchnia człowiek się namacha.

qk1b2lrm2ookj2d1a0x6_1399315830.jpg
w4n2r2omgijiny3n6rxk_1399315865.jpg
57g2dtcedua0oot6g8jn_1399315877.jpg
wthp7d7vn2suvvdx0hh0_1399315886.jpg
arvlin1nr295cqr2tzh0_1399315894.jpg

jeszcze pare detali do wykonczenia i mozna samochod oddac klientowi ;)

Panel do mojego Accuphase P-7100 się robi, na razie bez napisów (gałki - skala od INPUT i GAIN, napisy pod vu meterami i parę innych) i za mały przycisk u góry:

panel.png

Spasuję z wysłaniem obrazka przez skrypt forum, wykorzystuje on zbyt duży poziom kompresji obrazów na format jpg dzięki czemu sam obraz traci na wartości (w tym przypadku panel). Polecam dać możliwość wysyłania obrazków png do limitu 2MB bez żadnej zdalnej kompresji.

Ostatnia edycja:
Jeszcze się robi i dokładnej ceny nie jestem w stanie powiedzieć, jest to na razie sama obróbka frezem :) Teraz będą napisy pod wszystkimi przyciskami, pod VU meterami i wokół gałek skala wartości + napisy INPUT i GAIN.

Inny kolor? Można coś wykombinować, mam też całkowicie czarne, ale raczej nie będą pasować.

Spasuję z wysłaniem obrazka przez skrypt forum, wykorzystuje on zbyt duży poziom kompresji obrazów na format jpg dzięki czemu sam obraz traci na wartości (w tym przypadku panel). Polecam dać możliwość wysyłania obrazków png do limitu 2MB bez żadnej zdalnej kompresji.

Faktycznie, roznica jest tak kolosalna ze ludzie nie wiedza co chcesz pokazac:
http://hallak.pl/panel.png
https://diyaudio.pl/i/14607/pjt4vb7qqryrxm8mvgqs_1399358647.jpg

Minimalnie ostrosc siada przez szybki resize i kompresje.
Nie jestesmy hostingiem zdjec.

Raczej za male i zbyt proste

To już po ptokach, ale myślę, że aż tak źle nie jest :)

Faktycznie, roznica jest tak kolosalna ze ludzie nie wiedza co chcesz pokazac:

Jest wystarczająca, będzie tylko gorzej dla szczegółowych zdjęć - chciałem zwrócić na to uwagę, nie musisz kpić.

Nie sprawdziłem jeszcze jakiego algorytmu do zmiany wielkości obrazka używasz, mam tylko nadzieję, że nie jest to interpolacja poprzez najbliższy pixel...

Minimalnie ostrosc siada przez szybki resize i kompresje.
Nie jestesmy hostingiem zdjec.

Zgadza się, ale lekko skompresowany png można by dopuścić - jeśli chodzi o wielkość samego obrazka to czasem png wcale nie jest gorszy.

Na górnych rantach gałek można by było zrobić połysk taki co jest wokół VU metera.

Nad tym też się zastanawiałem.

Ostatnia edycja:
3lite,może takie gałki jak ma yamaha w nowych wzmakach(te patyczki)
Moje pierwsze skojarzenie jak zobaczyłem ten front,to przypomina narysowane auto z za małymi kółkami;)
Samo wykonanie super.

Ostatnia edycja:
A możesz pokazać o jakie chodzi? Bo to całkiem możliwe, że coś lepszego da się osiągnąć robiąc nowe gałeczki :)

Popatrzyłem wcześniej na gałki od volume i myślałem, że o tych pisałeś - jeśli chodzi o te od "basu" i reszty, to średnio mi się podobają.

Ostatnia edycja:
Powrót