• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

"Dzwiek wystawy". Moj ulubiony tekst. Ludzie, juz chyba dawno zapomnieli jak brzmi dzwiek na zywo i czesto naduzywaja tego stwierdzenia, szczegolnie w przypadku zestawow glosnikowych, ktorych budowa techniczna nie pozwala na zblizenie sie do dzwieku live.
Jak ktos pisze, ze jakies monitorki byly dzwiekiem wystawy, to jest po prostu gluchy. Focal w niedziele gral wybitnie i pokazal na co stac tradycyjne glosniki dynamiczne o umiarkowanej efektywnosci. Jbl, ktory dusil sie w pokoju i tak zaprezentowal o co tak naprawde chodzi w sluchaniu muzyki.
W pokoju Diy na AS tez ludzie gadali, ze jest dzwiek wystawy, ale jak dzwiekiem wystawy moze byc cos, co prawie nie mialo basu w tym pokoju?

Kolumny Lusztiego mi sie podobaly, ale w zyciu bym nie wpadl na pomysl, zeby je oceniac jako dzwiek wystawy :) Na minus dodalbym mocno rezonujaca obudowe na tylnej sciance, w okolicach glosnikach sredniotonowego. To mozna poprawic.

Grabisz sobie ale muszę się zgodzić.. w pokoju DIY na AS brakowało basu:)

To nie jest tak, ze mi sie nie podobały
Poprostu znając ciebie spodziewałem sie wiecej
I całośc efektu zepsuła mi poprostu słabo grająca wysokotonowka (w tym setupie)

Moze za duzo sie spodziewałem po tych kolumnach?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Sa kolumny, ktore mi sie nie podobają (nie graja pod moj gust) ale znając sie na rzeczy nie powiem, ze sa słabe albo zle.

Nie było mnie tam, ale ze zdjęć kojarzę lakierowane na czerwono chyba 2.5 drożne (15 i 18) STXy z linią i 3 drogi na Excelach i chyba szpilce, projektu Yoshiego. Te drugie gdzieś u nas na forum są pokazane.

Wszystkim pewnie sie nie da dogodzic ale sobie jakos mozna :P

Ja w najblizszym czasie bede sobie dogadzal czyms takim:

1hj5zmwqaarn0ls17mfx_1429363184.jpg

Moja obudowa Alu 8mm jeszcze tylko to wygiąć, może ktoś kogoś polecić kto ma dojście do prasy?

Ostatnia edycja:
Powrót