• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Ladne te wzmaki, szczegolnie w srodku. Szkoda jednak, ze mimo wlozonej ogromnej pracy, wyglada to na samorobke i do oryginalu to dalej daleko :(

W amatorskich warunkach, chyba zdecydowanie trudniej zrobic ladny wzmacniacz niz ladne kolumny.

Mi akurat zupełnie nie zależało żeby wyglądał jak oryginał, ważne żeby dobrze grało; )

Ptetrycz, zgadza się, tak jak rozmawialiśmy, korzystałem z Twojego rozwiązania w szczególności że ta płyta montażowa z modu nie zdałaby egzaminu. Muszę jeszcze kabelki pospinac.

Jacy wszyscy zazdrośni :p
Zamiast sie cieszyć, ze forum sie rozwija i nie samymi kolumnami żyje!

Wypomne wam to w odpowiedniej chwili i odpowiednim temacie :]

Ladne te wzmaki, szczegolnie w srodku. Szkoda jednak, ze mimo wlozonej ogromnej pracy, wyglada to na samorobke i do oryginalu to dalej daleko

W amatorskich warunkach, chyba zdecydowanie trudniej zrobic ladny wzmacniacz niz ladne kolumny.

Kurde, przecież te dwa klony wyglądają lepiej niż niejeden fabryczny klocek. Bez zarzutu, nie wiem czego się czepiać. W życiu bym nie powiedział, że wygląda na samoróbkę, szczerze mówiąc, nie wiem skąd to skojarzenie.
A oryginał moim zdaniem wcale taki piękny nie jest i nie widzę żadnego sensu w dążeniu do niego, właśnie to jest fajne w DIY, że każdy może według swojej wizji robić :)

Bo tez sie biore za skladanie, jak reszta ekipy. Jeszcze tylko front musze wydlubać ;)
Mój nie bedzie podobny do oryginalu, bo oryginalna buda podoba mi sie tylko dlatego ze jest prosta. Na nieszczescie naogladalem sie innych i teraz mi w glowie chodza rozne pomysly na wlasną ;)

- - - - - aktualizacja - - - - -

Ps Takie fajne graby na front dzis wykombinowalem/ niestety za duze na moją obudowę:

Ostatnia edycja:
Jacy wszyscy zazdrośni
Zamiast sie cieszyć, ze forum sie rozwija i nie samymi kolumnami żyje!

Wypomne wam to w odpowiedniej chwili i odpowiednim temacie :]

Dobrze sie czujesz Łukasz?

Kurde, przecież te dwa klony wyglądają lepiej niż niejeden fabryczny klocek. Bez zarzutu, nie wiem czego się czepiać. W życiu bym nie powiedział, że wygląda na samoróbkę, szczerze mówiąc, nie wiem skąd to skojarzenie.
A oryginał moim zdaniem wcale taki piękny nie jest i nie widzę żadnego sensu w dążeniu do niego, właśnie to jest fajne w DIY, że każdy może według swojej wizji robić

Ja sie niczego nie czepiam. Napisalem, tylko ze estetyka wykonania nie zbliza sie do oryginalu Accuphase. I wcale mnie to nie dziwi, bo wykonanie takiej obudowy jak oryginal jest wlasciwie poza zasiegiem zwyklego dlubacza.

Mada faka.... Mialo byc tak pieknie a tu kuku.. troche za duza cewka.. Moze cos sie jutro wykombinuje :) Dzis juz czas na piwko

Ja nie chcę nic mówić, ale kolega się na kimś chyba wzorował :):flapper:

Pteterycz czapki z głów.... A jednak oryginalny napis, o którym wspomniałem wcześniej da się zrobić :) Wygląda PRO i z chęciął postawiłbym go u siebie.

Ps. To już "czepianie" się o najdrobne szczegóły... ale jeszcze dałbym małą białą czcionką napis "Power" i oznaczenie modelu na dole w rogu.

Pteterycz czapki z głów.... A jednak oryginalny napis, o którym wspomniałem wcześniej da się zrobić :) Wygląda PRO i z chęciął postawiłbym go u siebie.

Ps. To już "czepianie" się o najdrobne szczegóły... ale jeszcze dałbym małą białą czcionką napis "Power" i oznaczenie modelu na dole w rogu.

Dzięki! Ja w modushopie robiłem tylko kieszeń na vu metry a reszta rzeźba ręczna. Jak złożyłem to uświadomiłem sobie że mogłem taki bajer zamówić. :)

Ale myślałem też na symbolem powera.

Ja swojego klona e450 porownywalem do 550 ES, ktorego mam w domu. Sony wypada raczej slabo:-)

napisz cos wiecej o dzwieku, detalach, mocy, kontroli

550es znam na pamiec wiec bede mniej wiecej wiedzial jak gra klon, ktos obeznany w temacie moze jeszcze napisać jak 450 ma sie do 5100 lub 7100 i nak do 450 ma sie 407 lub 408

btw co tam potrzeba oprocz samych koncowek mocy, chodzi mi o to co tam w zbiorowych zamowieniach bylo jeszcze skladane, plytka protektora ze wszystkimi zabezpieczeniami? wszystkie stopnie sa na wspolnej plytce stopnia koncowego?

chyba pierwszy po borysie będziesz, oczywiście podziel się wrażeniami, szczególnie że bg1 też chyba miałeś

Powrót