Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
To może pytanie z innej beczki - na AS będzie coś na kostkach 1702/04?
Ja wiem, że sam muszę wybrać, każdy ma inne upodobania ale ponoć właśnie 1702 i 04 są najlepsze
Zapomniałem dodać - zacne kostki.
Pierwsze i podstawowe pytanie: Gdzie jest fundament dobrego sprzętu czyli porządne zasilanie?
Pamiętaj, ze cały układ jest dość czuły i nie można szaleć z napięciem zasilania. Przekroczenie powyżej 0,5V moze go uszkodzić.
Ewidentnie słychać, ze transformatory separujace dźwięk bardzo go degradują
Po co Ci separacja i izolacja sygnału?
Jeśli masz problemy z sygnałem USB lub SPDiF to je zlikwiduj a nie "czyść" półśrodkami.
Widzę, że to forum zaczyna popadać w jakąś przesadę bycia świętszym od papieża ![]() | ![]() |
Widze, ze juz jak ktos cos wrzuci to nie mozna sie nawet wypowiedzieć bo cie chca wyprowadzić do Watykanu ![]() | ![]() |
Jak diy to diy! Nie będę szedł na łatwiznę! Jak diy to ręka musi boleć!W praktycznie każdej hurtowni z metalami mają piłę taśmową, 2 minuty pracy, cena ok 1-2zł za cięcie
Widze, ze juz jak ktos cos wrzuci to nie mozna sie nawet wypowiedzieć bo cie chca wyprowadzić do Watykanu
Po Twojej odpowiedzi wyglada jak byś sie oburzył, a dobrze wiesz, ze trenujemy ten konwerter od kilku lat i poleciliśmy Ci go jako jeden z najlepszych dostępnych na rynku. Moja odpowiedz jest formą sugestii co zrobić aby uzyskać jak najlepsze brzmienie a nie ataku na Ciebie. Jeśli chodzi o zasilacz w tej aplikacji najlepiej sprawdził sie zasilacz typu Shunt projektu Piotrka Kreczmana "mały Salas dodatni". Jeśli chodzi o separacje i izolacje sygnału. To osobiście uważam, ze wole mieć lekkie szumy na pomiarach niż zamulone brzmienie. Zrobisz jak będziesz uważał ale chyba w audio bardziej liczy sie dobre brzmienie a nie prosty wykres? W moim systemie łatwiej usłyszeć degradacje dźwięku poprzez filtrację i izolacje niż jakikolwiek szum. Sprawdź bo wiem, ze sie da.
bliżej niż dalej ...
Czy jakiegoś Xilinx'a tam widzę?To chyba nie jest FPGA, ponieważ za cała obudowa, raczej jakiś CPLD. Z ciekawości zapytam - co on będzie robił?
Ja czekam na panele do wzmacniacza, ale w między czasie przynajmniej można kabelki ładnie zrobić:
![]()
![]()
Reszta dopiero z panelami - jako ciekawostkę dodam, że tym razem bargrafy będą![]()
2kW class D?![]()
Daj znac jak to gra.
Na razie nie ma tematu o tym DACu. Na pokładzie siedzi AK4490 z izolatorem ISO7640. Amanero jako konwerter USB -> I2S. Zasilanie każdej sekcji jest rozdzielone, w sumie jest 9 stabilizatorów, które generują 5 napięć potrzebnych do zasilaniaA co to dokładnie jest? Gdzie można poczytać?