• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

El_liero, to antyperspirant rexona for men :D

... to jest taki klej kontaktowy za 26zł i jest do dupy.... nie polecam!! henkel moment rulez

To może ja też dodam coś od siebie.
Właśnie jestem na etapie budowy kolumn na przetwornikach Peerless'a i Vify...

Myślę ze w przyszłym tygodniu uda mi się dokończyć dzieło...

Załączniki

• 1_590.jpg
    1_590.jpg
    45 KB · Wyświetleń: 0
  • 4_149.jpg
    4_149.jpg
    44.9 KB · Wyświetleń: 0
  • 2_796.jpg
    2_796.jpg
    44.9 KB · Wyświetleń: 0
  • 3_332.jpg
    3_332.jpg
    45.3 KB · Wyświetleń: 0
  • 5_208.jpg
    5_208.jpg
    44.2 KB · Wyświetleń: 0
  • 6_205.jpg
    6_205.jpg
    45.4 KB · Wyświetleń: 0
UWAGI MODERATORA
Foty proszę umieszczać na www.imageshack.us . Unikniemy problemów z transferem z serwera, a i można wtedy w dużym rozmiarze wrzucić zamiast takich miniaturek.
Takero

to sa miniaturki. jesli cokolwiek kumasz z angielskiego to nie bedziesz mial problemow. wrzucasz fotke na serwa a potem wklejasz link do posta z okienka "Thumbnail for forums".

BTW zawsze mozna uzyc opcji podglad albo edytuj.

Moja pierwsza konstrukcja, skrzynka na GDN 20/80/2

Wymiary zew 38/38/37,5, wior 20mm.
Wyrzynarki nie mam, otwornicy na wiertarke tez nie, otwory wygladaja jak wygladaja i tak ich widac nie bedzie.
Jako ze pierwszy raz robie skrzyneczke to moge sie podzielic skromnymi spostrzezeniami.

- klej Henkel Momment, wsiaka ostro w niezaimpregnowany wior tworzac cieniutka blone na powierzchni, ale nie ma sie tym co przejmowac bo zlapie mocno. Na pierwszej sciance przestraszylem sie, ze bedzie go za malo i posmarowalem 2x. Efekt - gory i doliny.
- Albo ja jestem taki rozrzutny, albo henkel tak ma.... puszka 0,8L gdybym nie smarowal pierwszej scianki x2 starczyla by mi na gora 5 scianek.
- wkrety... wystarczy spokojnie jeden co 10 - 15 cm, dawanie gęściej jest zwykłym marnotrawstwem.
- Duzo osob uzywa do docisku forniru walka kuchennego, ja dreptalem po skrzynce w butach na palcach (oczywiscie przez folie). Fornir przykleil sie idealnie, warunek buda musi byc na tyle mocna zeby to wytrzymala. (oczywiscie dziala tylko przy klejach kontaktowych)
- nie uzywajcie brazowej tasmy klejacej do laczenia forniru, ja uzylem z racji tego ze tylko to mialem pod reka. efekt - czeka mnie ostre szlifowanie jesli spirytus tego nie ruszy.

mariuszb, jaki to fornir?? orzech??
rosiu82, mi ok 0,5 litra wystarczylo na 2 monitorki wiec chyba on taki juz jest...
ja fornir dociskam kawalkiem deseczki i ciezarem wlasnego ciala (niecalym bo klecze obok)
a z wkretami to faktycznie przesadziles :lol: sam klej spokojnie wytrzyma a wkrety daje sie dla spokoju

Powrót