• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Mają w sobie coś ;)
Szczegolnie jak wiem, ile pracy trzeba wlozyc w ich zaaplikowanie - nie mam frezarki i wszystko co widac robilem wyzynarką;>

Podoba mi sie ich inność - teraz wiekszosc glosnikow ma okragle kosze.
Nowy własciciel był bardzo zadowolony wiec nie tylko mi sie podobają ;)

[ Dodano: 2007-11-18, 16:20 ]
*wyrzynarką

mIKI możesz napisać coś o tych ściskach? Bo właśnie jestem przed zakupem. Ile trzeba mniej więcej dać za takie jak Twoje i jak sie sprawują?

ja kupuje w obi za 6zł chyba te 40cm.
za 20zł kupowałem ostatnio takie odlewane , mega porządne i na wiele lat ;]
40zł to już przesada.

A ja mysle ze warto wziac te lepsze nie mowie tu o tych za 40 zl ale tak za 20 -30 to warto jest to znacznie lepszy sprzet niz to z top toolalbo inne badziewie jezeli porzadniej a tanio to proline a jak juz calkiem porzadnie to wiadomo irwin, stanley ale to juz wieksza kasa ale i sprzet na lata, nie karzdy jednak buduje co chwila nowe kolumny bo wielu po prostu buduje sobie kolumny i dlugo nic i dla tych wlasnie polecilbym te tansze :razz:
Pozdrawiam!!!

jakbym był stolarzem i używal tego na codzień to może i kupiłbym nawet takie za 100zł.
Ale niestety , choć używam ich dość często - pare razy w tygodniu, to te ściski za pare zł doskonale się sprawdzają , nic się z nimi złego nie dzieje.
Zamiast wydawać kase na ściski zainwestuj w głośniki lepiej ;]
Zresztą to interesujące że każdy boi się 50zł więcej w głośniki wsadzić, ale nie ma problemu z kupowaniem ścisków za 30zł, których przecież potrzeba z 6 conajmniej żeby cokolwiek zrobić ;]

Zresztą to interesujące że każdy boi się 50zł więcej w głośniki wsadzić, ale nie ma problemu z kupowaniem ścisków za 30zł,
Tego nie napisalem, ale zeby pracowac przyjemnie wole sobie dobrze(w miare mozliwosci) wyposazyc warsztat i nigdy nie potrzebowalem 6 szt. sciskow, bo obudowy skrecam na wkrety albo konfirmaty a sciski to tylko czasem do dosciniecia czegos itp i mi 2 w zupelnosci starcza :razz:
Pozdrawiam !!!

te sciski kosztowaly chyba po 9pln bo maja szeroki plaskownik, jeden mam tajszy po 6pln z polowe wezszym i jednak warto dolozyc te 3pln/sztuka
mam pol metrowy kosztuje chyba 12pln (w leroyu)
ogolnie bardzo wygodna sprawa, nie trzeba uzywac wkretow, kanty idealnei spasowane... nigdy wiecej nie bede skrecal obudowy;)

co do zajetej kuchni to 2 godzinki i byl znowu porzadeczek wiec obylo sie bez nerwow;)

mIKI napisał:
mam pol metrowy kosztuje chyba 12pln
no to ladnie w NOMI zdzieraja :evil:
mIKI napisał:
nigdy wiecej nie bede skrecal obudowy;)
witaj w klubie :razz:
mIKI napisał:
co do zajetej kuchni to 2 godzinki i byl znowu porzadeczek wiec obylo sie bez nerwow;)
ja tak musze robic z frezowaniem. nasmiece w calym pokoju i musze posprzatac zanim rodzice wroca ;)

w leroyu zdzierają - obi jest tańsze :P
ja już dłuższy czas nie skręcam wkrętami, no chyba że to jakaś TL skłądająca się z dziesiątek elementów :)

wiem co mowi Pawel S heh... widzielem jego pokoj w czasie roboty w sumie kiedys u niego testowalem frezarke, 5min zabawy a caly pokoj w pyle :)
ja mam na szczescie piwnice, tylko graciarnie mam razem z pierdolami taty i troche ciezko w koncie wszystko rozstawic :)
ale juz walcze aby wywalic jego graty w inne miejsce i zrobic sobie caly pokoj dla siebie i wszystko tam miec a nie porozwalane po 3 roznych pokojach i latac za wszystkim co 5 min :)

Dzięki za odpowiedzi. Na urodziny dostane ścisk firmy MIKI, a sam kupie jakieś tańsze i porównam je ze sobą.
Kto sie boi dołożyć 50zł do głośników no kto? :lol:

to teraz moja kolej. Wiem że to żadne cudo ale to ma być dla mojej siostry :)
Arv+2xarn150

teraz zdjęcia:

projekcik wzorowany na:

mam zamiar jeszcze maskownice zrobić na wzór:

A masz może schemat zwroty do tego zestawu...?
I jaką impedancję będzie miał ten zestaw..?
Bo poszukuje schematu na 4R (dwa ARN'y 8R połączone równolegle i ARV 4R)

Powrót