• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

no ale taki bajer to ok 5-10zl wiec mozna dodac ;)
a przydaje sie jak sa male dzieci (lub kobiety) ktore lubia wciskac kopolki ;]

[ Dodano: 2008-02-26, 11:28 ]

polink jest zajebisty :mrgreen:
jedyna firma na ktorej mozna w 100% polegac ;)

Pawel S. napisał:
polink jest zajebisty
jedyna firma na ktorej mozna w 100% polegac

Przyłączam się do waszej opinii, kolejny raz u nich zamówiłem i ciągle podziwiam ich za tak staranną obsługę klienta(sposób zapakowania - wszystko w osobnych woreczkach i dodatkowo w woreczkach bąbelkowych, szybkość, itd) a wcale tak drogo nie mają.

ceny maja dosc przystepne ale co najwazniejsze maja wszystko co potrzeba i w bardzo dobrej jakosci.
pierwszy raz zawiodlem sie troche na jakosci elementow dzisiaj. na pierwszym planie widac 14szt terminali za 3,5zl - niepodoba mi sie plastik zakretek oraz to ze troche ciezko chodza. ale za to gruby plastik terminalu + uszczelka ;)
no i nie musze biegac po sklepach i pytac "czy juz maja jakies terminale"

jak chcecie pytac o jakosc jakiegos elementu to piszcie - mialem juz sporo ich asortymentu ;)

Pawel S. a bedziesz robił też jakieś podłogówki na 2xTonsil 13/40/2??

ps.
Słuchał ktoś Metallica Bridge Concert piosenka Nothing else matters jest tam niesamowita

miałes jakies potencjometry? bo jak kupiłem w pobliskim elektronicznym i wczoraj zaczoł trzeszczec...[od zakupu mineły moze 2 tygodnie] :evil:

Pawel S., nie chciało by Ci się poskładać dla mnie zwroty z tematu o midwooferach którą zapodał mon der siur?? W jakimś poście przechwalałeś się że tak fajnie Ci wychodzą :-) Nie żebym szydził bo serio wyglądały nieźle :-) Ja bym miał za to więcej czasu na obudowy...

A no i jeszcze jedno... Jak rozwiązać zagadnienie pierścieni maskujących do kep`ów... bo wydaje mi się że bez nich będą wyglądały kepsko :-/

MormoN napisał:
A no i jeszcze jedno... Jak rozwiązać zagadnienie pierścieni maskujących do kep`ów... bo wydaje mi się że bez nich będą wyglądały kepsko :-/
imho najlepiej cnc i raczej koniecznie metal - najprościej i najlepiej...

imho najlepiej cnc i raczej koniecznie metal - najprościej i najlepiej...

tylko nie koniecznie najtaniej ;) nie lpiej zrobic pozadne frezy? nawet na cnc... bo takie obrecze wyjda drozej niz glosniki...

MormoN napisał:
Pawel S., nie chciało by Ci się poskładać dla mnie zwroty
czemu by nie ;) ale nie wczesniej niz za ok 2 tygodnie - wtedy planuje zamowic czesc do zwrotnic do monitorkow wg nowych schematow...
damiani napisał:
bo takie obrecze wyjda drozej niz glosniki...
bez przesady. trzeba pomyslec jak to jabardziej uproscic i wykozystac proste obrabiarki jak np zwykla tokarke - wtedy 0,5+material i pierscienie gotowe ;)

Mam fajną blachę z alum około 3mm gruba... ale nie wiem czy alu mi się wpasuje w barwy obudowy... będę kombinowal jeszcze.

Powrót