• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Myslałem zeby połozyc go na tuby na ARZ ale tam to by trzeba baaardzo duzo :cry: ...-wiec bedzie okleina albo spray :razz:

Ale w niedługim czasie bede robił monitorki na arn150/arn116+pj wiec chyba to chyba nie bedeie az taki wydatek.. :smile: tylko ze jeszcze nigdy tego nie robilem a chciał bym zrobic monitorki w takim kształcie http://www.fotosik.pl/pok...9243be21e2.html wiec nie wiem czy mi sie uda :???:

[ Dodano: 2008-05-16, 12:40 ]
melisław-sory nie zrozumiałem pytanka :wink:

Pomału kończę obudowę dla XXLSa jest wyszlifowana miałem kłaść wczoraj fornir ale przyszedł panel od irka i kusiło mnie żeby posłuchać, przez noc wygrzewałem głośniki i z każdą godzinką grały coraz lepiej....jak skończę na pewno wrzuce fotki i opis jak to gra

s.jpg

Ciekawe jaki kolor wyjdzie po lakierowaniu :)

Wymyśliłeś coś z tym frezem czy nie bardzo ? :]

Gi

Ja pomalowałem jeszcze frezy ciemniejszą bejcą i zostało mi z raz polakierować.
Dodałem jeszcze wytłumienie, wata sztuczna owinięta w gazę żeby mocno nie kurzyło.

img0245zr5.jpg

img0248qe1.jpg

img0250cd4.jpg

nonameplum, fajnie zrobiłeś te monitory, ale np. totalnie nie są w moim stylu ... nie podobają mi się ...

One by pasowały do góralskiej, przytulnej chałupki ;) Taki klimat mają ;)

Do jakiegoś nowoczesnego salonu by się zupełnie nie nadawały ...

No chyba, że aparat tak pogarsza kolor, ale meble wydają się być normalne ;)

Ogólnie gratuluje zapału do pracy i życzę zadowolenia z nowych monitorów ;) Brawo.

dobrze zagruntowane i lakierowane sprayem, ale zanim tak wyszlo to troche puszek poszlo... lepiej znalezc kogos ze sprezarka i pistoletem, bo spray kladzie grubo i chlapie zamiast dawac pylek.. :wink:

Powrót