• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Bo wiem o czym ludzie mogą myśleć. Wystarczyło sprawdzić zwrotke do tego zestawu żeby domyśleć się że to od niego ;) pisze jak byk 100uF na średnim żeby był dobrze odcięty od dołu, bo jest niski podział.

Właśnie na ten kond patrzyłem, a po za tym wiem, że Paweł miał się nimi zając, a że się na tym nie znam to nie byłem pewien, ale dzięki za rozwianie moich wątpliwości :mrgreen:
Pawel S.: Fajnie wyglądają te twoje zwrotki :wink:

no i niestety okazalo sie to czego balem, seas gra ciszej niz 13 40 2 i teraz albo tlumik na gdna co mi sie nie usmiecha albo sprzedam seasa.. szkoda mi go go bo przy arnie spodobal mi sie, gral ciekawie..

w sumie nie wiem co zrobic, moze ktos podpowie..?:)

Załączniki

• zdjcie018_982.jpg
    zdjcie018_982.jpg
    22.3 KB · Wyświetleń: 0
  • zdjcie017_164.jpg
    zdjcie017_164.jpg
    22.2 KB · Wyświetleń: 0
tu jest 0,82 cewka, wiec pytanie jak zmienic zwrotke aby sie to zgralo i czy warto sie w to bawic?

pizdzik napisał:
:shock: :shock: :shock: ile??? :shock: :shock: :shock:
Paweł na pewno się pomylił. Chciał zapewne napisać 13,69 ale mu się napisało 400 bo te cyfry na klawiaturze są tak blisko siebie :)

10 kondensatorów, 4 duże cewki 2 małe cewki jakieś rezystory, laminat, przesyłka (jedna bo pewnie wszystko z polinka :twisted: ) i się zbiera...

Monitorki do kompa :)

zdjcie008oc5.jpg

zdjcie009wz4.jpg

Postępy z pracy. Co do przetworników to ARN116-60-4+PJ 4,5l strojone na 65 Hz. Zwrotnica a raczej jej brak to 2u2 i tlumik -6db. Jeśli ma ktoś pliki SW dla tego ARN'a to chetnie przyjme :)

zdjcie005vi9.jpg

zdjcie012ry0.jpg

Powrót