cudny90
DIYaudio.pl logo creator
jak mysla koledzy scinac troche boki frontu
Też chciałem ścinać, ale skapnąłem się, że mam wkręty

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
jak mysla koledzy scinac troche boki frontu
przeciez to ten sam rozmiar :???:nonameplum napisał:mniejszy KEP lepiej sobie radzi na basie niż HDS
Pawel S. napisał:przeciez to ten sam rozmiar :???:nonameplum napisał:mniejszy KEP lepiej sobie radzi na basie niż HDS
Oba są tej samej wielkości czyli kategoria 6,5" tyle że rozmiar 18 czy 16,5 jest liczony od krawędzi kosza a kep ma kosz "ścięty", hds exclusile ma "pełnowymiarowy, okrągły"...a membrama z tego samego przedziału.nonameplum napisał:Pawel S. napisał:przeciez to ten sam rozmiar :???:nonameplum napisał:mniejszy KEP lepiej sobie radzi na basie niż HDS
Czy ja wiem... HDS 18-cm, KEP 16,5-cm
Powierzchnia czynna membramy kep-a to 127cm2 a hds-a 135cm2 czyli praktycznie jednakowo. Hds ma taką przeage że potrzebuje dużo mniejszej paczki-można budować monitorki jak np esa triton1, ale to pewnie kosztem zejścia na basie względem kep-a :wink:nonameplum napisał:Co do wymiarów KEP'a i HDS'a to rzeczywiście chyba mała różnica jest w wielkości membran...
No niestety tu pokutuje konstrukcja napędu...ponoć ex'y apetyt na prąd mają większy od scan speak'ów...bez spawarki "niezagra"...nonameplum napisał:Znowu KEP nie potrzebuje tak wydajnego prądowo wzmacniacza jak HDS..