Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
to i tak jest ta sama partia. podobno te z przed paru lat byly i lepiej wykonane i lepiej graly. chyba SW mi o tym pisalbawolek napisał:zrobie male żaglowanie ... bo cos mi sie o uszy obilo ze xt25 obecenie to jzu nei to samo ...ja mam 3 pary ...i powiem szczerze ze ...roznicy nie slysza kompletnie ....ale do tego seaska wymontuje vifki z HX18 (bo najstarsze z zamowienia od XYSia..... do tonsili dam te co kupilem teraz...... a do HX18 wsadze vifke z polaczenia z tonsilami (kupione w czerwcu )
3cm srednicy - a powierzchnia rosnie prawie 2xbawolek napisał:3cm to jednak spora roznica ... i to czuc odrazu
a kto cos takiego pisal? cuda to oni juz dawno tworzyli - i jak zawsze spieprzyli bo albo nie produkowali albo nie kontynuowali badanbawolek napisał:ale szalu nie ma i niech mi tu ludzie o jakims cudzie z wrzesni nie piszą heh
zainwestuj 20-30zl i sprawdz co to dajebart210 napisał:Przemek, a po co skrzynie okleiłeś w środku matami bitumicznymi
ile razy mam to powtarzac... irek mial tylko jedna skrzynke testowa dla glosnikow tych rozmiarow i kazde 13/15/18cm testowal w tej obudowie 15 litrow! tak wiec nie mozna sie tym sugerowac...Przemysl napisał:Irek tutaj testował w 15 l , myśle że to troche dużo
wsadz kawalek luzem tak zeby zakrylo ta zwrotnice ;]Przemysl napisał:Ja tyłu nie wytłumie całego bo zwrotka jest przykręcona do "pleców"

to bym sie nie pytał :razz:irek mial tylko jedna skrzynke testowa dla glosnikow tych rozmiarow i kazde 13/15/18cm testowal w tej obudowie 15 litrow! tak wiec nie mozna sie tym sugerowac...
:shock:Przemysl napisał:btw. przedchwilą po raz drugi bejcować całość - przy przewracaniu kolumny ojciec zamiast chwycić za róg ( kolumna sie prawie przewróciła ) chwycił za gdna
to nie skora tylko skaj - czyli eko-skoraamdr napisał:Pawel S. jeśli możesz to ładnie pokaż proces obciągania skórą, zwłaszcza na rogach.
slyszalem tylko z DXem i jakos specjalnie mnie to nie przekonalo. jak juz to robic to tylko ta wersje z niskim podzialem co moze zapewnic wiecej basu z GDNaelvis18 napisał:Stx 18-130-8AKX
brak zwrotnicy - musialbys komus wyslac na pomiary - ale zapowiada sie bardzo ciekawieelvis18 napisał:Tonsil 17-100
zwrotnica jest tylko z GDWK 11/100 ktory jest przestazalym glosnikiem, lub z morelem MDT29 - tutaj ida po 2 GDNy wiec drogoelvis18 napisał:Tonsil 13-50-9
chyba tylko jedna osoba go miala i w dodatku niezbyt osluchanaelvis18 napisał:a ten 17-100? Nie doszukałem się opinii żadnych na jego temat. Może ktoś go ma, to niech się wypowie i ułatwi mi zakup.
bart210 napisał:Przemek, a po co skrzynie okleiłeś w środku matami bitumicznymi :?:
no co Ty sam bym nie policzylbawolek napisał/a
3cm to jednak spora roznica ... i to czuc odrazu
3cm srednicy - a powierzchnia rosnie prawie 2x
Stx nowe rozwiązania, potężny układ magnetyczny i w ogóle wydaje się zaawansowanym głośnikiem, tylko nie wiem właśnie jak u niego z basem, bo czytam to forum i już sam nie wiem
to było tak : zabejcowałem raz - następnie pomalowałem takim olejem - zrobiłem próbę na podstawkach i o wiele lepiej wyglądało . co do wyciągania - później już nie przykręce w to samo miejsce... nie będzie przecież trzymać więc okleiłem brzegi głośników , b.r , i terminali taśmą malarską i zabejcowałem jeszcze raz . Niskotonowy naszczęście chodzi :smile: cholera ale ja mam pecha z tymi kopułkami , a nerwy na tate miałem niezłe już ... tak czy inaczej ja nie zauważyłem różnicy pomiędzy dzwiękiem jednej kolumny a drugiej , macie tutaj zdjęcie poglądowe jak wyglądają kolumny , jeszcze na to pójdzie lakier półmat i kolce do podstawek :wink:to ty bejcujesz kolumne razem z glosnikami? przeciez wyciaga sie WSZYSTKO!!

:shock: jak ty to zrobiles?Przemysl napisał:co do wyciągania - później już nie przykręce w to samo miejsce... nie będzie przecież trzymać
cos mi sie wydaje ze przemysl przykrecil glosniki do scianki na wylot srobami a w srodku obudowy jest zwykla nakretka na srobce ... i teraz ma maly problem....
nic nie wierciłem - poprostu wsadziłem głośniiki we frezy i przykręciłem wkrętami do płyt gipsowo kartonowych ( te bez wiertła ) a że ustawiłem już prosto to już nie przykręce w to samo miejsce ( nie będzie trzymać ) więc musiałbym przestawiać i było by brzydko :razz: żadnych nakrętek nie stosowałem ! aż taki głupi to ja nie jestem :lol: . Tak to robicie czy może inaczej ? pytam bo 1 diy :wink:glosniki to co innego bo otwory masz juz wywiercone i wkrecasz sruby w to samo
Z tyłu nie chciałem sklejać - troche sie bałem/boje bo nie będe mógł w zwrotke popatrzyć czy coś :neutral: więc przykręciłem tylko czterema wkrętami , z tyłu to nikt nie bedzie patrzył :razz:scianki przyklejasz na stale zeby wlasnie sie nie przemieszczaly
co ty za glupoty gadasz? zamiast pisac cos takiego lepiej zrob to to sie przekonasz ze bedzie tak samo ;]Przemysl napisał:a że ustawiłem już prosto to już nie przykręce w to samo miejsce ( nie będzie trzymać ) więc musiałbym przestawiać i było by brzydko
mozna tak zrobic ale nakretki wbija sie w otwor od srodka lub przukleja. lub kupuje specjalne kankretki klowe/pazurkowePrzemysl napisał:żadnych nakrętek nie stosowałem ! aż taki głupi to ja nie jestem . Tak to robicie czy może inaczej ? pytam bo 1 diy
i dlatego ja zwrotnice montuje na terminaluPrzemysl napisał:Z tyłu nie chciałem sklejać - troche sie bałem/boje bo nie będe mógł w zwrotke popatrzyć czy coś więc przykręciłem tylko czterema wkrętami
nie fi 4 a M4 a wiertlo nie 4mm tylko 5-5,5mm ;]Przemek napisał:Przewiercasz na wylot wiertłem czwórką płytę w tych miejscach. Od strony wewnętrznej wbijasz w otwory nakrętki pazurkowe fi 4
M4 ;]Przemek napisał:śrubami 4mm
90 stopni przy glosniku z 4 otworami nic nie pomozemelisław napisał:No i zawsze możesz obrócić głosnik o 90 stopni i zrobić nowe otwory