• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Pawel S., widzę że nieźle się nudziło :razz: Masową produkcję zaczynasz? :razz:

Moje ostatnie małe zakupy:

i też się ostatnio nudziłem więc coś tam udało się poskładać:

sam preamp jest w wersji testowej dlatego taki jeżowaty :wink:

csbiczek napisał:
Masową produkcję zaczynasz?
jak bedzie zainteresowanie to myslalem o tym zeby PCB zamowic. wtedy wcale drozej nie wyjdzie a duzo szybciej ;)

daniel69, co to za fornir? front to jakas okleina?

terminale kupilem same plastiki i przylacza bo sa sporo ladniejsze... br podgrzalem i zrobilem zaokraglenie rowniez od srodka... bo i masowa produkcja wzmacniacza sluchawkowego mxm... jak pokazujemy masowke to i ja sie przylacze :D , jak zwykle zaczalem tyle projektow ze to glowa mala i nie ma kiedy cokolwiek doprowadzic do konca...

daniel69 czym zaokrąlasz te br na wlocie? rozumiem, że na ciepło ale czym to formujesz? mi zawsze jakoś nie wychodzi :P

I na wykończeniu ....
Wiem, że skopałem rogi michał mnie uświadomił :d
Ale myśle, że jak na pierwszy raz nie ma takiej dużej kichy ??
i nie wiem czy mam tam jeszcze pchać tego wytłumienia czy tyle wsystarczy ??
oczywiscie to jest jeszcze nie oszlifowane :D

a tak w ogole to co zmienia zaokraglenie b-r ?

Nie ma to jak trzasnąć ZGADNIJ, TY napewno wiesz wszystko

Taki Br zmniejsza tarcie powietrza czyli pozwala uniknąć świszczenia jak już sie domysliłeś.

Rfck napisał:
Nie ma to jak trzasnąć ZGADNIJ, TY napewno wiesz wszystko
nie po prostu jak zauważa się to w niektórych coraz czestrzych przypadkach najlepiej podać wszystko na tacy.
Chłopaki myślenie nie boli :wink:

A tak ogólnie jak te monitorki ??? Wiem, że to dla was codzienność ale ... :D
Jaka dostane rade na przyszłość żeby rogi były idealnie ?

na fotce z bliska wygląda to tragicznie :D nie wiem nie to, że skopałem ale pewnie to że pierwszy raz w życiu miałem fornir w ręku :D troche kiczowatu przy szlifowaniu pozostałości forniru bo rysowałem przy okazji obok ściane a pod skosem było cieżko ; )
nie mam się co śpieszyć bo stx dopiero wyprodukuje GDN 14/100 10 marca

Zarys przyszłej obudowy do uniampa:

Całość oczywiście będzie na końcu piaskowana i malowana. Front z aluminium, a reszta z nierdzewki.

Powrót