• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Patrzcie co na warsztat do mnie trafilo... ;) czyzby 2xarn150 w srodku? jedna kolumna przerywa w graniu drugi wysoki ma spalony, zobaczymy co sie da zrobic;)

Do LDM'u wagonami tvm? Ja osobiście pierwszy raz w życiu widzę LDM'y na teslach...a i w aktualnych paczkach na 99% nie ma nic z Tvm...ktoś tu chyba mocno przesadza.

Po rozmowie z Tomaszem Zakrzewskim, dowiedziałem się, że stosują Beymy i Celestiony w zestawach estradowych a w przenośnych bądź pielgrzymkowych stosują właśnie min. TVMy. No ale to nie w takich ilościach jak kolega wyżej napisał ;)

Pawel S., pisząc wyżej, miałem na myśli wyżej w tym temacie.
No ale to zestaw modlitewny, i przy zasilaniu go 60W robiło się w miare głośno (tzn o dwóch arnach pisze a nie o tym zestawie)

No dziwne, tvm na estradę :?:

A co konstrukcji LDm-ów to nie weim co tam siedzi, ale raczej nie są to jakies wyszukane głośniki

Dziś mi się udało poskładać do końca pre nr3 z audiotonu, odpalił praktycznie od kopa... Gra już od ok godziny i nic na razie się nie kopci :grin:

Warg, na razie podłączony był pod wzmacniacz i głosniczki testowe.... Wieczorem go podłączę pod normalny sprzęt bo teraz muszę sprzątnąć ten twórczy nieład :lol:

Warg, odpaliłem pod sprzętem przedwzmacniacz i powiem że szału to wielkiego nie robi, ale... :wink:
słychać delikatną różnicę jeśli chodzi o szczegóły.... Muszę się bardziej osłuchać, myślę że za taką kasę jest lepszy od jakiegoś marnego bufora, konstrukcja nawet godna uwagi :mrgreen:

Pawel S. napisał:
Maxi, skad ja znam tego monacora? :lol:
UKA mial podobnego i chyba dosc szybko go sprzedal
Czemu sprzedal? Mial ten sam model?

Buda na szybko (40l closed):
:D nie smiac sie z obreczy:D dziura byla pod 12" :P

Mnie jak narazie zaskakuje...

Powrót